Přejít k hlavnímu obsahu

Na jaké postavy se letos můžeme těšit? Riot představil nové přírůstky

6. 1. 2024 | 13:00 League of Legends Update hry
Nadcházející sezóna v League of Legends bude plná novinek a jednou z nich jsou i noví šampioni. Nejen to, konečně se snad dočkáme i tolik slibovaného reworku Skarnera nebo kousku ze seriálu Arcane! Co si pro nás Riot pro letošní rok představil?
Riot představil celou řadu nových přírůstku!
Riot představil celou řadu nových přírůstku!
Zdroj: Riot Games

Šampioni jsou základním pilířem celého League of Legedns, přičemž vývojáři se chystají uvést hned několik dalších. Opravdu dlouho komunita čeká na představení obnoveného Skarnera, jehož mechaniky nedržely krok s aktuálním stavem hry. Pod nekonečném čekání se však hráči dočkají, navíc s propracovaným příběhem škorpioního bojovníka z Ixtalu.

V dohledné době ale nebude jediným, kdo se poprvé podívá na Summoner's Rift. Dorazí drak. Tedy spíše dráček. Smolder bude plnit roli ADC, s kitem, který se vrací spíše k jednoduchosti. Pro komunitu je to příjemná změna po přídavcích jako Aphelios, Zeri či Nilah. Tenhle roztomilouš se bude soustředit spíše na scaling a poškození pomocí svých schopností. Kompletní přehled schopností najdete ve videu níže.

Další na řadě by měl být podle slov vývojářů „sololaner ze severu“. Na tomto kousku se údajně pracuje již dlouho, dokonce tak, že při posledním pokusu o jeho dokončení záhadným způsobem vznikl Sylas, a jeho tvorba se tak odložila.

Tahákem by však mohly být oblíbené postavy z oblíbeného seriálu. Přesně to má Riot v plánu, a do hry chce zařadit šampiony z Arcane. Ambessa Medarda přinese na Rfit noxijskou dominanci, ale možná v trošku jiné verzi, než si hráči představují. To prý bude ale pouze začátek, a postupně se dočkáme dalších postav z pořadu.

Byla nastíněna VGU úprava šampiona, který ve hře již je a v seriálu bude plnit významnou roli. Oči fanoušků směřují jedním směrem – Singed. Ten bude mít ve druhé sérii Arcane jednu z hlavních rolí a v kombinaci s jeho zastaralým kitem ve hře je dost možná nejvhodnějším kandidátem.

Nakonec je třeba zmínit poslední rework, na který se letos už však nedostane. Vývojáři si do dílny vezmou Shyvanu, napůl dračici napůl člověka, a obnoví její gameplay.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.