Přejít k hlavnímu obsahu

ENCE jim vykradli sestavu, ale oni se nevzdávají. 9INE vytáhli nadějné mladíky

7. 1. 2024 | 16:15 Counter-Strike 2 Přestup
9INE jsou esportovou organizací ze Švédska, ale na poli Counter-Striku od roku 2022 sází na polskou sestavu. Jinak tomu nebude ani v nové sezóně. Tři hráče i s místenkou na EU RMR jim ukradli ENCE, ale posily se jim podařilo ulovit zajímavé a na scéně budou opět černým koněm.
mhL, Bambosh, tomiko
mhL, Bambosh, tomiko
Zdroj: 9INE

9INE byli jednou z největších senzací minulého roku. Jejich cesta se dá přirovnat k někdejšímu tažení SINNERS, protože z obyčejného regionálního týmu to dotáhli do druhé světové desítky a na největší turnaje světa. Rozdíl je jen jeden. 9INE bez jediné porážky prošli kvalifikací na Major a v Paříži si splnili svůj sen.

Do nové sezóny ale vstoupí s jiným hráčským jádrem a bohužel i bez jistoty účasti na evropském RMR turnaji. Poněkud slavnější a movitější celek ENCE totiž po rozpadu svého kádru zatoužil po sehrané trojici z 9INE, kterou přetáhl koncem roku. Polská organizace však už má připravenou novou hráčskou pětici.

Z minulého složení zůstává pouze Kamil „KEi“ Pietkun. K němu se vrací na lavičku posazený Wiktor „mynio“ Kruk, zatímco Jakub „jcobbb“ Pietruszewski v týmu nepokračuje. 9INE se totiž zaměřili na jiné mladé borce. Největší hvězdou je bezesporu Miłosz „mhL“ Knasiak, na něhož nezbylo místo v nabité sestavě Falcons.

Ostatní dvě posily přicházejí z jiného polského celku Permitta. 19letý Tomasz „tomiko“ Uroda byl na zkoušce v Into The Breach, kteří ale nakonec zvolili jinou alternativu. O rok mladší Kacper „KukuBambo“ Szlachta alias Bambosh je pak největší neznámou týmu. Na HLTV.org má zatím jen 18 odehraných map.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.