Přejít k hlavnímu obsahu

Myslel jsem, že umřu. Profík se následně omlouval za pokus o sebevraždu

7. 1. 2024 | 21:20 VALORANT Příběh
Velký šok způsobil fanouškům pětadvacetiletý profík Hunter „SicK“ Mims, který se pokusil o sebevraždu. Byl však okamžitě převezen do nemocnice a zdá se být v pořádku. Za vyděšení se omluvil a je prý si nyní mnohem více váží svého života. Dokonce se brzy plánuje vrátit na scénu.
Hunter „SicK“ Mims po 6 měsících v izolaci
Hunter „SicK“ Mims po 6 měsících v izolaci
Zdroj: RiotGames/SicK/X

Krušné roky za sebou má americký profesionální hráč Hunter „SicK“ Mims. Po triumfálním debutu na prvním mezinárodním VALORANT turnaji šla jeho kariéra z kopce. Zanedlouho se ocitl na lavičce a následovala sekvence událostí, která z něj udělala jednu z nejkontroverznějších osob amerického esportu.

Kvůli mentálním problémům si vzal hráčskou pauzu. Minulý rok dokonce skončil ve vazbě a organizace Sentinels, kde dříve hrál, nakonec zaplatila jeho kauci. Jenže se nepoučil a po dvou měsících na svobodě byl znovu zatčen a dokonce obviněn z trestného činu porušování domovní svobody. Na sociální sítě také zveřejňoval kontroverzní příspěvky, a ve vysílání vykazoval nevyzpytatelné chování a nezřetelnou řeč.

Po dlouhé odmlce se ozval pár dní po novém roce. Všechny ale šokoval jednoduchým vzkazem: „Goodbye“. Fanoušci byli v šoku a prosili hráče, aby neprováděl žádné hlouposti. Další den se však ozval, byl v pořádku.

„Dobře, když jsem si myslel, že umřu, byl jsem rychle převezen do nemocnice a všechno se zdá být v pořádku. Omlouvám se za to vyděšení, ale díky tomu jsem byl mnohem vděčnější, že jsem naživu. Brzy se vrátím k Valorantu! Nechť je toto poselství: nezkoušejte S, budete toho litovat,“ uklidnil fanoušky, kteří se báli o jeho život.

SicK podle všeho strávil šest měsíců izolovaný ve svém domě, celý den si objednával jídlo a díval se na videa. Tohle byla jeho rutina, nikdy nevycházel z domu a s nikým nemluvil. „Ideální způsob, jak se zbláznit,“ svěřil se.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.