Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major: SINNERS v kvalifikaci vyhořeli, všichni medailisté z MČR zazářili

8. 1. 2024 | 23:05 Counter-Strike 2 Reportáž
První den náročné kvalifikace na první CS2 Major je za námi. Do druhé poloviny otevřených bojů se podařilo postoupit třem česko-slovenským týmům i dvěma dalším reprezentantům zahraničních týmů. Kdo si naopak tenhle turnaj nedá za rámeček, jsou samotní organizátoři. A samozřejmě také SINNERS, kteří neulovili jediné vítězství a už vyhlížejí středeční druhý pokus.
nbqq a fino
nbqq a fino
Zdroj: DNE / Sampi (s povolením)

Tak rychlý konec nikdo nečekal. V pavouku pro 1024 týmů vypadli jako jeden z prvních česko-slovenských týmů SINNERS. Nejprve to vypadalo na vyřazení kvůli technickým potížím spojeným s anticheatem, ani následně však na serveru neuspěli a vypadli hned ve druhém kole s neznámým mixem Come on now dawg. Ten však neradno podceňovat i v dalších bojích, protože to dokázal dotáhnout do druhého dne.

Ve stejně brzké fázi se s prvním kvalifikačním turnaje rozloučili také ENTERPRISE a eSuba. Old school sestavu modré krve může těšit alespoň jedna výhra z prvního kola. V části následující pak dal kvalifikaci sbohem Jan „pandi7o“ Holák a jeho tým Viperio, stejně jako česko-slovenský mix Andreje „Adejis“ Kameništiaka. Ten dal ale zkušené sestavě UNiTY opravdu zabrat, vypadl totiž po těsné porážce 11:13.

Mimo tento duel se UNiTY prezentovali opravdu sebevědomě. Cestu začali výhrou 13:2 a první den zakončili suverénním vítězstvím 13:0. Do úterní části tak postoupili spolu s ostatními medailisty Tipsport MČR CS.

Sampi.Tipsport jako další úspěšný tým sice zápolili s technickými potížemi, kdy v jednu chvíli museli hrát dokonce ve třech, ale po herní stránce se zaskvěli. Dynamo Eclot si oproti tomu prošlo náročními duely proti Palomě a Lazer Cats, které jej pro další fázi ještě zocelí. Pozornosti zcela unikla také prozatím neporažená sestava Untouchabless, kde vedle Jaroslava „Kokaina“ Janečka najdeme tři další české mladíky.

Tenhle kvartet v úterní části doplní ještě český a slovenský hráč. Do druhého dne postoupil dle očekávání Matúš „MATYS“ Šimko, jehož fnatic se nenechali zaskočit žádným outsiderem. Za několik kol jej dokonce může v pavouku čekat střetnutí proti Sampi, svému bývalému týmu. Výčet postupujících do druhého dne uzavírá Simon „KWERTZZ“ Horák, který se po konci v SINNERS opět spojil s hráči agentury Prodigy.

Pondělní částí bez porážky prošla také evropská sestava Entropiqu. Ze světových týmů vedle fnatic, kteří dále vyzvou Jespera „JW“ Wecksella a jeho EYEBALLERS, dále uspěli Heroic, HAVU Gaming, Team Secret, BLEED, 00NATION nebo 9INE. Mimo hru jsou naopak Movistar KOI, OG, TSM, Sprout nebo Endpoint. Boje pokračují v úterý opět od 16:00, pro aktuální výsledky sledujte Stories na Instagramu PLAYzoneCZ.

1. kvalifikace na Major po prvním dni
1. kvalifikace na Major po prvním dni
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.