Přejít k hlavnímu obsahu

Trenér ruského celku podváděl. Svůj přestupek streamoval, soupeři se pak vysmíval

9. 1. 2024 | 10:35 Counter-Strike 2 Kauza
Historicky první Major v Counter-Strike 2 má za sebou část úvodní otevřené kvalifikace. Ta se potkala se spoustou problémů, mnohými byla popisována jako vůbec nejhorší v historii. Nechyběly ani diskvalifikace, tou nejbizarnější je rozhodně případ ruského V1dar Gaming. Trenér mančaftu byl s týmem po celý zápas proti OG Esports na Discordu a se svými svěřenci neustále komunikoval. To je v Counter-Striku zakázáno. Svůj prohřešek ještě ke všemu streamoval na Twitchi a tím se sám prozradil. Pětice V1dar Gaming byla následně vyloučena.
Trenér ruského celku podváděl. Svůj přestupek streamoval, tým byl diskvalifikován
Trenér ruského celku podváděl. Svůj přestupek streamoval, tým byl diskvalifikován
Zdroj: Twitch.tv

Podvádět během tak obřích otevřených kvalifikací není žádný velký problém. Pro trenéra V1dar Gaming by stačilo, kdyby se svými svěřenci komunikoval na Discordu bez živého vysílání na Twitchi a nikdo by na to nepřišel. Jenže RuFire se rozhodl streamovat pro stovky diváků. Vidět a slyšet bylo všechno, podvod měli admini přímo před sebou.

V1dar Gaming ve vyrovnaném zápase překvapil favorita z OG a vyhrál 13:11. Trenér se svými svěřenci oslavoval slavné vítězství a těšil se z postupu do dalšího kola otevřené kvalifikace před PGL Majorem v Kodani. Admini si ale na ruský celek došlápli. Následovala diskvalifikace, postup OG (kteří nakonec opět prohráli, tentokrát regulérně) a rozčílení.

RuFire, již zmiňovaný kouč V1dar Gaming, začal na streamu zesměšňovat OG. „Napodoboval“ hráče slavné organizace, jak brečí a volají po adminovi. „Admine, potřebujeme pomoc, prohráli jsme hru,“ vysmíval se RuFire svým soupeřům. Přidali se i někteří hráči. Komunita nechápe, jak se může trenér, který podváděl a sám svůj přestupek ukazoval veřejně, chovat takovýmto způsobem.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).