Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS uspěl na první pokus! Do další fáze kvalifikace na Major prošel i Entropiq

9. 1. 2024 | 23:30 Counter-Strike 2 Reportáž
První otevřené boje o PGL Major znají v Evropě své vítěze a poražené. Mezi čtyřmi postupujícími najdeme slovenskou hvězdu i českou organizaci, které si zajistily slot v uzavřené kvalifikaci.
CS2 tým Entropiqu
CS2 tým Entropiqu
Zdroj: Entropiq

Pondělní část zvládli fnatic bez potíží. První těžší soupeř přišel až na úvod úterního programu, konkrétně bývalý dlouholetý reprezentant elitní organizace. Jesper „JW“ Wecksell a spol. dokázali fnatic potrápit, ale nakonec padli nejtěsnějším rozdílem a s nikým dalším už se fnatic takto nepárali. Matúš „MATYS“ Šimko se s týmem nenechal zastavit ani od nejvýše postaveného účastníka kvalifikace dle HLTV žebříčku. O postup se fnatic utkali s dánským celkem ECSTATIC, ani ten jim však nebyl překážkou a postup mají v kapse.

Cesta fnatic:

  • vs.  Švédsko EYEBALLERS - 13:11
  • vs.  Polsko PGE Turów - 13:2
  • vs.  Finsko HAVU Gaming – 13:8
  • vs.  Dánsko ECSTATIC – 2:0 (13:7, 13:2)

Entropiq jsou sice po poslední změně v sestavě bez jediného českého hráče, z hlediska formy se ale začínají konečně rozjíždět. Přes vánoční svátky se tým náležitě připravil a svoji píli zúročil hned na první pokus. Také Entropiq prošli pondělním dnem hladce a do tuhého začalo přicházet až v úterním pokračování. Nejprve si poradili s týmem Owena „smooya“ Butterfielda, následně skolili kata SINNERS a zaskočit se nenechali od ukrajinské pětice ENEIDA. Třešničkou na dortu byl výkon proti nové sestavě movité organizace BLEED.

Cesta Entropiq:

  • vs.  Ukrajina The Witchers - 13:9
  • vs.  Dánsko Come on now dawg - 13:9
  • vs.  Ukrajina ENEIDA – 13:11
  • vs.  Evropa BLEED – 2:0 (13:8, 13:11)

Z dalších českých a slovenských zástupců dokráčeli nejdále hráči Dynama Eclot. Jejich část pavouka se vyvíjela hodně dobře, oni však svoji úlohu nesplnili a vypadli proti Espionage z Dánska. O kolo dříve se s druhým dnem rozloučili Sampi.Tipsport, UNiTY, Untouchabless a Simon „KWERTZZ“ Horák. Zapomenout na první kvalifikační turnaj budou naopak chtít SINNERS, kteří po sérii potíží ani jednou nevyhráli a do středečních bojů nastoupí o to více nabroušení. Všechny celky můžeme čekat na startu opět od 16:00.

Harmonogram kvalifikací:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.