Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS hodili pondělní selhání za hlavu a dělí je dva zápasy od další fáze k Majoru

11. 1. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý kvalifikační turnaj na PGL Major nabídl boje skoro tisícovky týmů. Do druhého dne to ale mohla dotáhnout pouze nejlepší šestnáctka. Chybět v ní nebude český zástupce, tentokrát se zadařilo SINNERS, kteří nenašli přemožitele a ve čtvrtek si zahrají o uzavřenou kvalifikaci.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport MČR CS 2023
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Brzké vyřazení SINNERS bylo jedním z největších překvapení první evropské kvalifikace. Do nového dne ale vykročil úplně jiný tým. Hříšníci začali hladkou výhrou nad sestavou Don Scaletta i českou pěticí s názvem Chlapáci LVL 1000. UHKA Esports byli prvním o stupínek těžším soupeřem, ale hříšníci nezaváhali proti nim ani proti následnému soupeři Passion UA. S ledovým klidem se dostali mezi 32 nejlepších týmů.

Pro postup do čtvrteční části potřebovali zvládnout ještě jeden zápas. Osud jim do cesty postavil Simona „KWERTZZ“ Horáka, který v SINNERS ještě v listopadu působil. Reprezentanti Prodigy Agency se pod pseudonymem REAL MADRID rvali jako lvi, český celek ale potvrdil pozici druhého nejvýše nasazeného týmu a po výhře 13:10 se dostal dva zápasy od postupu do uzavřené části. Za celý den SINNERS prohráli jen 26 kol.

Jako další stojí před hříšníky v cestě V1dar Gaming, který vyzvou v 16:00. Ruský tým se v první kvalifikaci proslavil výhrou nad OG a následnou diskvalifikací za nedovolení využití kouče. Jeho hráči však nadále prokazují své vysoké kvality. Pokud i tuhle poslední BO1 bitvu SINNERS zvládnou, tak jejich final bossem bude známá organizace Endpoint nebo lepší z dvojice RUSH B (#59), QuackQuack (nehodnocen).

Z řad všech neúspěšných krajánků se nejvíce zaskvěl Peter „Pepo“ Ružička. Slovenský střelec se v kvalifikaci spojil s hráči ze Švédska a Portugalska a na své cestě dokázali přehrát a zaskočit elitní sestavu PARIVISION. Před branami druhého dne se zastavil také Jan „pandi7o“ Holák, který s Viperiem nestačil na zkušený celek 00NATION. Nikdo další to z Česka a Slovenska tentokrát bohužel nedotáhl dále než do čtvrtého kola.

Cesta druhou kvalifikací
Cesta druhou kvalifikací
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.