Přejít k hlavnímu obsahu

Uzavřená kvalifikace se pomalu plní. Jaké slavné týmy mohou SINNERS potkat?

12. 1. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Dva otevřené turnaje v rámci kvalifikace na PGL Major jsou za námi a v uzavřené kvalifikaci už je volných pouze 8 míst z celkových 32. Zatím však není jasné, kdo se s kým může utkat.
SINNERS bojují o PGL Major
SINNERS bojují o PGL Major
Zdroj: SINNERS / PGL Esports

Uzavřené kvalifikace se v Evropě dělí na dva samostatné turnaje. V obou najdeme šestnáct týmů, z nichž postoupí dále rovná polovina. Kdo však neprojde klasickým swissem se dvěma výhrami na kontě, ten dostane ještě jednu šanci na úspěch. Pět ze šesti celků s bilancí 2-3 rovněž postoupí na RMR do Bukurešti.

Polovinu účastníků obou kvalifikačních skupin v uzavřené části tvoří týmy pozvané podle Valve Rankingu. Tyto dvě osmičky, v jejichž čele najdeme dva světoznámé celky NAVI a MOUZ, jsou předem rozdělené na základě jasně určeného klíče. Kvůli možné snaze uhrát konkrétní seed však není zveřejněný systém, podle kterého budou do skupin umístěny týmy z otevřených turnajů. Ty se jinak dohrávají pro přesné nasazení.

Uzavřená skupina A
 Rusko Virtus.pro Evropa Natus Vincere Rusko Cloud9 Německo BIG
 Rusko BetBoom Team Francie 3DMAX Rusko 9 Pandas Portugalsko SAW
Uzavřená skupina B
 Evropa MOUZ Rusko Team Spirit Turecko Eternal Fire Rusko AMKAL
 Dánsko Astralis Dánsko Preasy Esport Rusko Aurora Rusko FORZE

V tuto chvíli tak známe tři čtvrtiny účastníků, ale jinak vůbec netušíme, s kým si mohou příští týden SINNERS, Entropiq a Matúš „MATYS“ Šimko zahrát. Díky tomu, že z 32 celků postupuje rovných 21, však není šance na RMR vůbec malá. Podle rozdělení pozvaných týmů prozatím můžeme jen vyslovit svá přání.

Kompletní rozřazení do obou uzavřených skupin se dozvíme po dohrání čtvrtého otevřené turnaje. Dnes je na programu start toho třetího, kde opět nebude chybět celá řada českých a slovenských zástupců. SINNERS ukázali ostatním týmům cestu, stejně jako MATYS dalším krajánkům. Stále se bojuje o osm slotů.

Kvalifikované týmy
 Polsko ex-ThunderFlash Španělsko Movistar KOI Evropa fnatic Evropa Entropiq
 Dánsko Heroic Česká republika SINNERS Evropa IKLA Maďarsko Pera Esports
 Evropa TBD Evropa TBD Evropa TBD Evropa TBD
 Evropa TBD Evropa TBD Evropa TBD Evropa TBD
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.