Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch nevydělává, aplikace jako TikTok. Šéf platformy promluvil

12. 1. 2024 | 19:10 Twitch
Jedna z nejvýznamnějších streamovacích platforem je v krizi, o svou práci ve společnosti Twitch údajně přišlo až 500 zaměstnanců. Společnost stále není výdělečná a přichází tak nepopulární řešení. Nejen o tom se rozhodl CEO Dan Clancy promluvit na speciálním Q&A streamu.
Twitch prodělává, inspiraci si bereme z Tik Toku. Sdělil CEO společnosti po drastickém propouštění
Twitch prodělává, inspiraci si bereme z Tik Toku. Sdělil CEO společnosti po drastickém propouštění
Zdroj: twitch.tv/djclancy

Až 35% pracovní síly Twitche je pryč. Za propouštěním je podle Clancyho především nadměrný růst firmy v posledních letech. „Byli jsme větší než jsme si mohli dovolit. Nyní musíme zajistit společnosti stabilitu, abychom tu mohli být i dalších sto let,“ sdělil na streamu. Omezí se také kontrakty s velkými streamery, kterými často disponuje především Kick.

Mimo jiné pak Clancy představil i hlavní priority Twitche pro rok 2024. Zásadních změn dočká mobilní aplikace, která by se měla přiblížit Tik Toku. „Budujeme responzivní a pohlcující prostředí, kde při spuštění přistanete rovnou v živém obsahu,“ prozradil. Cílem je lépe zasáhnout diváky, kteří aplikaci otevírají v krátkých intervalech.

Uživatelé a tvůrci se pak mohou těšit na vylepšený editor klipů a celkově zjednodušené prostředí pro sdílení obsahu z živých přenosů. Clancy také jasně potvrdil, že Amazon nemá v úmyslu platformu prodat. Naopak budoucnost Twitch Prime subů je vzhledem k nejasné odpovědi značně nejistá.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Twitch, Dan Clancy, Amazon