Přejít k hlavnímu obsahu

Přijde mi to šílené, komentuje Dev1 pravomoce úřadů. Skončí s gamblingem?

13. 1. 2024 | 14:34 Twitch
Populární streamer Ivan „Dev1“ Lazarov dostal na konci loňského roku trvalý zákaz na platformě Twitch. Nyní se slovenský tvůrce rozhodl přehodnotit svůj kontent a začít streamovat pro radost. O tom, co bude v budoucnu streamovat, rozhodnou částečně i fanoušci.
Dev1 a prohlášení LAST DANCE
Dev1 a prohlášení LAST DANCE
Zdroj: youtube.com/@TVDEVi (s povolením)

Jen několik týdnů po aféře zahrnující i slovenské úřady přišel Dev1 se zásadním prohlášením. „Naposledy se pokusím streamovat tak, aby mě to bavilo,“ oznámil  na speciálním videu s názvem LAST DANCE, kterým zároveň odkazuje na změnu, kterou chystá.  

Od 26.1. 2024 až do svých narozenin 3.6. 2024 Dev1 omezí streamování herních automatů a po půl roce nechá své diváky rozhodnout, zda chtějí gambling zpátky. „Když řeknete ne, tak u mě budou casina navždy zakázané,“ prohlásil.  

Dev1 se ve svém prohlášení věnoval již dříve odsuzovanému postupu slovenského úřadu pro regulaci hazardních her. Sám uvedl příklad, kdy by například kanadský streamer vysílal hazardní kontent, který by byl v Kanadě povolen, ale protože by se na něho dívali Slováci, tak by následně mohl být zabanován stejně jako Dev1.  

„Přijde mi šílené, že naše úřady mají možnost se soudit s jakýmkoliv člověkem na světě. Pokud se tohle video dostane k renomovaným právníkům, tak budu rád za jejich názor,“ dodal. Někteří fanoušci už nyní slibují, že se za streamerem přesunou na Kick. Zda se Dev1 vrátí k hazardnímu obsahu se ale uvidí až za několik měsíců.

Zdroj: Youtube Dev1
Štítky: dev1, Twitch, Kick, BAN