Přejít k hlavnímu obsahu

YouTube nefunguje, jak má? Problém má být v Adblocku

13. 1. 2024 | 19:45 Tutorial
Miliony uživatelů po celém světě hlásí v posledních hodinách problémy s YouTube. Videa se načítají ohromně pomalu, platforma je téměř nepoužitelná. Jde o další pokus YouTube, jak co nejvíce omezit používání Adblocku. Podle všeho má problém řešení, i když u většiny velice nepopulární.
YouTube nefunguje, jak má? Problém má být v Adblocku
YouTube nefunguje, jak má? Problém má být v Adblocku
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

YouTube proti rozšířením blokujícím reklamy. Válka, která nabízí bitvu za bitvou. Obě strany si vyměňují rány, tu poslední zasadil americký gigant. Uživatelé, kteří mají na svém internetovém prohlížeči nainstalovaný Adblock, v podstatě nemohli používat YouTube. Ani vypnutí rozšíření na dané stránce nefungovalo.

„Kompletně jsem odinstaloval a znovu nainstaloval Chrome a myslel jsem si, že je to nějaký problém s mezipamětí nebo verzí, ale nakonec to bylo zapnutým Adblockem v Chromu. I když v nastavení Adblocku odstraníte YouTube, stejně se zpomalí,“ sdílí svou zkušenost jeden z uživatelů. Problémy hlásí i ti, kdo mají předplacené YouTube Premium.

Pokud jste tedy narazili na podobný problém, doporučujeme odinstalovat a znovu nainstalovat Google Chrome. Bez Adblokcu by mělo YouTube fungovat. Je však pravděpodobné, že současná situace nebude trvat věčně, možná tak bude nejlepší vyčkat.

Internet se čím dál tím obrací proti YouTube, platforma je pod palbou kritiky. „Nejhorší na tom je, že díky naprostému monopolu na streamování videa si YouTube může dovolit vše, co chce, například zneužívat množství reklam a pochybný (mírně řečeno) systém zpeněžení,“ zní z řad odpůrců současného YouTube.

YouTube - ilustrační foto
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).