Přejít k hlavnímu obsahu

Ostrá rivalita v LEC. Bouřlivá atmosféra i přestřelky na sociálních sítích

16. 1. 2024 | 10:40 League of Legends Reportáž
Příchod organizace Karmine Corp do LEC s sebou přináší spoustu emocí. Francouzský tým není oblíbený, okamžitě se stal padouchem soutěže. Bleskově se vytvořila veliká rivalita mezi KCorp a španělskými MAD Lions KOI. Bylo to vidět přímo ve studiu LEC, přestřelky ale probíhaly i na sociálních sítích. Do křížku se dostali vlastník MDK Ibai Llanos a trenér Karmine Corp Jakob „YamatoCannon“ Mebdi.
Ostrá rivalita v LEC. Bouřlivá atmosféra i přestřelky na sociálních sítích
Ostrá rivalita v LEC. Bouřlivá atmosféra i přestřelky na sociálních sítích
Zdroj: Ibai Llanos/LEC (s povolením)

Všechno odstartoval nevinný příspěvek Marca „Caedrel“ Lamonta. Britský streamer pochválil atmosféru kolem LEC a hype, který přinesli fanoušci Karmine Corp a MAD Lions KOI. To potvrzují i čísla z duelu obou celků, který v pondělí večer sledovalo až 741 450 diváků. O necelých 200 tisíc byl překonán rekord z loňského zimního splitu. A to soutěž teprve začala.

„Myslel jsem, že KOI byli v LEC už minulý rok,“ okomentoval YamatoCannon Caedrelův status. Ibai se jeho slov okamžitě chytil a zahájil ofenzívu. „Ano, byli jsme v LEC. Náš costream měl obvykle v průměru přes 100 tisíc diváků. Dokážu si představit, že sis toho někdy všiml, na Twitchi jsme byli vždy v top 1. Nebo jsi byl možná příliš zaneprázdněný snahou přimět jiný tým, aby tě podepsal?“ opřel se vlastník MAD Lions KOI do 28letého trenéra.

Ostrá výměna se promítla i do samotného pondělního zápasu. Fanoušci byli od začátku hluční, takovou atmosféru ještě nejvyšší evropská soutěž v League of Legends nezažila. Vyrovnaný špíl nakonec zvládli lépe hráči MAD Lions KOI. David „Supa“ Martínez García si navíc připsal svůj první pentakill, celá pětice pak poslala fanouškům KCorp jasný vzkaz.

Karmine Corp po svém příchodu do LEC stále čekají na první úspěch, do druhého týdne jdou se skóre 0:3. O poslední místo se dělí s Vitality, jejichž dres obléka Matyáš „Carzzy“ Orság.

Tabulka LEC po prvním týdnu
1.SK Gaming3-0
2.Fnatic2-1
 G2 Esports2-1
 Team BDS2-1
 MAD Lions KOI2-1
 Team Heretics2-1
7.GIANTX1-2
 Rogue1-2
9.Karmine Corp0-3
 Team Vitality0-3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).