Přejít k hlavnímu obsahu

Sen o Majoru vyhasl, další je ve hře. Sampi.Tipsport si zahrají o postup do Ligy mistrů

16. 1. 2024 | 11:20 Counter-Strike 2 Preview
Sampi.Tipsport si triumfem ve finále Tipsport MČR CS 2023 zajistili nejen 1 000 000 korun do svých kapes, ale také pozvánku do konferenční části ESL Pro League. O postup do nejslavnější dlouhodobé soutěže světa si zahrají jen několik dní po neúspěšné kvalifikaci na PGL Major.
Sampi.Tipsport na Tipsport MČR CS 2023
Sampi.Tipsport na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Sampi.Tipsport budou chtít v letošním roce ukázat, že jejich loňské výkony nestály pouze na Matúši „MATYS“ Šimkovi. Jako tomu bylo v případě SINNERS po odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara do zahraničí, tak i tady si koláč jeho vlivu na hru budou muset rozdělit všichni členové týmu. Za tímto cílem také angažovali Jindřicha „ZEDKO“ Chybu, který se po několika letech znovu vrací do pozice star playera.

První zkouškou byly pro obměněnou sestavu Sampi kvalifikace na PGL Major. Nejdále to dotáhli v prvním turnaji, kde po sérii čtyř výher vypadli po nejtěsnější možné porážce s nejvýše postaveným účastníkem kvalifikace podle HLTV žebříčku. Ve druhém turnaji na úvod zvítězili 13:0, načež následovala porážka 7:13 od ruského soupeře hned ve druhém kole. Do puntíku totožný osud nastal ve čtvrté, poslední kvalifikaci.

Třetí otevřený turnaj se rozhodli Sampi.Tipsport vynechat kvůli zranění Tomáše „fino“ Bebjaka. Tým se nechtěl kvalifikace zúčastnit s náhradníkem, například z vlastní akademie, a vsadil vše na poslední turnaj.

Jeden sen se tak rozplynul, druhá velká příležitost ale před slovenským celkem stále stojí. Triumf na vrcholu loňské sezóny Tipsport MČR CS jim totiž zajistil slot v konferenční části Ligy mistrů světa Counter-Striku. Od 22. do 25. ledna se o postup do ESL Pro League utkají s pěti dalšími regionálními šampiony. Stát proti nim budou Guild Eagles, Pera Esports, Rebels, ALTERNATE aTTaX a Viperio s Janem „pandi7o“ Holákem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.