Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major: Čtvrtá kvalifikace pro české a slovenské hráče končí v TOP 32

16. 1. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Live coverage
Brány na nejdůležitější turnaj světa Counter-Striku se pro Evropany opět zavřou. Kdo neobdržel pozvánku do pokročilých fází nebo neuspěl v otevřených kvalifikacích, ten bude muset čekat půl roku na další příležitost. V předchozích kvalifikacích uspěli SINNERS, Entropiq a Matúš „MATYS“ Šimko, na něž v posledním turnaji může navázat několik dalších krajanů.
Vít „nbqq“ Pohlot na Tipsport CS:GO Bratislava
Vít „nbqq“ Pohlot na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

UPDATE #3: Všichni Česi a Slováci mají dobojováno. Většina podzimní sestavy Entropiq Prague se rvala s The Witchers znamenitě, klíčové momenty ale nedokázali její hráči strhnout na svoji stranu a zkušenému soupeři se museli poklonit poměrem 9:13. Česko-slovenská výprava v uzavřené kvalifikaci je uzavřena.

UPDATE #2: Mezi 32 nejlepších tých týmů to dotáhla také česká sestava entropik ostrava. V této pokročilé fázi nyní vyzve The Witchers v čele s Owenem „smooya“ Butterfieldem. M1xx mezitím stihl zápas sedmého kola odehrát, bohužel se smutným koncem. Zur1s a Adejis končí a ve hře zůstává poslední naděje.

UPDATE #1: Tak tohle bylo pro tradiční týmy rychlé. TSM se dokázali na odvetu s Dynamem Eclot náležitě připravit a vyřadili jej poměrem 13:7. ENTERPRISE proti Nemize dokonce získali jen dva body, venku jsou také Untouchables. Daří se naopak Martinu „zur1s“ Slámovi s Andrejem „Adejis“ Kameništiakem, kteří jsou po výhrách nad UHKA esports a BiT esports mezi 32 nejlepšími týmy a nyní vyzvou FTW z Portugalska.

Kdo zůstává ve hře:


Poslední evropská kvalifikace na PGL Major nalákala zatím nejvíce týmů. Účast ze skoro dvou tisíc registrovaných sestav potvrdilo něco přes 1600. Organizátoři se tak rozhodli pavouk rozdělit do dvou částí, jedna se hrála v neděli, druhá nečekaně až v pondělí. Rozuzlení otevřených bojů tedy proběhne až v úterý.

V prvním dni vyhasly naděje UNiTY, ale do dalšího dne se přesto dokázali dostat čeští a slovenští zástupci hned ve třech různých týmech. Do pátého kola to s mezinárodním mixem dotáhli Martin „zur1s“ Sláma a Andrej „Adejis“ Kameništiak, už mezi 64 nejlepšími celky potom najdeme česko-polskou pětici Untouchabless spolu s většinou loňské sestavy Entropiq Prague, tentokrát s přívlastkem města Ostrava.

Pondělní den nevyšel Sampi.Tipsport, kteří jako noví mistři ČR ve světě neobstáli. Další šanci ale budou mít příští týden v konfereční části ESL Pro League. S ledovým klidem do úterý postoupilo Dynamo Eclot, které prvního opravdového soupeře potká až v pátém kole, spolu s ENTERPRISE. Těm se v lepené sestavě podařilo šokovat favorizované BLEED. Následující soupeři obou českých týmů si však přály odložení až na další den.

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.