Přejít k hlavnímu obsahu

Náročná skupina! SINNERS znají své soupeře pro uzavřenou část bojů o Major

17. 1. 2024 | 14:15 Counter-Strike 2 Turnaj
Všechny otevřené kvalifikační turnaje na PGL Major jsou u konce a uzavřená kvalifikace na RMR zná své kompletní složení. Organizátoři také nadvakrát zveřejnili podobu uzavřených skupin.
SINNERS bojují o PGL Major
SINNERS bojují o PGL Major
Zdroj: SINNERS / PGL Esports

Uzavřené kvalifikace se v Evropě dělí na dva oddělené turnaje. V obou najdeme šestnáct týmů, z nichž přímo postoupí rovná polovina. Kdo však v klasickém swiss formátu skončí se dvěma výhrami na kontě, ten dostane ještě jednu šanci v decider bracketu. O pět místenek na RMR si zahraje šest celků s bilancí 2-3.

Obě kvalifikační skupiny v uzavřené části tvoří z poloviny týmy pozvané na základě Valve Rankingu a z poloviny týmy, které prošly otevřenými turnaji. Klíčem pro nasazení celků je již zmiňovaný Valve žebříček. Organizátoři přitom v první verzi rozlosování špatně zařadili jeden tým, proto se čekalo na druhou variantu.

SINNERS byli ve finální podobě umístěni do skupiny A. Jedničkou této skupiny je tým Virtus.pro, dále v ní z pozvaných celků najdeme Natus Vincere nebo Cloud9. Z řad kvalifikantů mohou hříšníci narazit na OG nebo ECSTATIC a dojít může i k zajímavému střetnutí s Matúšem „MATYS“ Šimkem a jeho fnatic.

Ve skupině B se představí česká organizace Entropiq se svou evropskou sestavou. Ta se může těšit na MOUZ nebo Astralis. Cesta do Kodaně pokračuje 18. ledna, účastníky RMR poznáme o tři dny později.

Skupina A
 Rusko Virtus.pro Evropa Natus Vincere Rusko Cloud9 Německo BIG
 Rusko BetBoom Team Francie 3DMAX Rusko 9 Pandas Portugalsko SAW
 Česká republika SINNERS Dánsko ECSTATIC Evropa OG Polsko Permitta
 Srbsko Zero Tenacity Finsko JANO Esports Rumunsko Nexus Gaming Evropa fnatic
Skupina B
 Evropa MOUZ Rusko Team Spirit Turecko Eternal Fire Rusko AMKAL
 Dánsko Astralis Dánsko Preasy Esport Rusko Aurora Rusko FORZE
 Švédsko EYEBALLERS Španělsko Movistar KOI Maďarsko Pera Esports Estonsko sYnck
 Polsko ex-ThunderFlash Evropa Entropiq Evropa IKLA Dánsko Heroic
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.