Přejít k hlavnímu obsahu

Těžká zkouška na úvod. SINNERS do boje o RMR vykročí proti jedničce své skupiny

18. 1. 2024 | 09:30 Counter-Strike 2 Preview
Po rozlosování skupin pro evropskou část uzavřené kvalifikace na PGL Major jsme se dozvěděli také zápasové dvojice prvního kola. SINNERS na úvod třídenních bojů vyzvou Virtus.pro.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport MČR CS 2023
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Trojnásobné české mistry nečeká v uzavřené kvalifikaci jednoduchá práce. Nic takového se ale od druhé fáze bojů o první Major v Counter-Strike 2 vůbec nečeká. Mezi účastníky najdeme jak jedny z nejlepších celků světa, tak i outsidery. SINNERS se řadí někam mezi, což je na 42. nejlepší tým světa přesně padnoucí.

Pozvánka přímo do uzavřené kvalifikace utekla hříšníkům o pouhá dvě místa, uspět tak dokázali alespoň v otevřených bojích, po kterých mohou své vysoké postavení ale opět využít. Z kvalifikovaných celků jsou totiž druhým nejvýše nasazeným týmem, díky čemuž zamířili do skupiny A. V ní mají seed číslo devět.

První kolo swiss formátu je však nekompromisní. Jako nejlepší z týmů z otevřené kvalifikace narazí SINNERS na ruskou skvadru Virtus.pro, nasazenou jedničku této skupiny. Fnatic s Matúšem „MATYS“ Šimkem oproti tomu jako nejníže nasazený tým začne proti SAW. Vyšší seed by však hříšníci měli zúročit v dalších kolech. Tento klíč je určený právě k tomu, aby překvapivé výsledky v dalších kolech nerozbily zápasové dvojice.

Ve skupině A se dále nacházejí Cloud9 nebo Natus Vincere, z řad největších favoritů si tak soupeře skutečně nevyberete. Pozvanou osmičku tvoří z většiny zástupci nejlepší světové třicítky. Co se týče kvalifikovaných celků, s těmi by si SINNERS měli dokázat poradit. Jen OG a ECSTATIC se aktuálně nacházejí v TOP 50 světa.

Uzavřená část evropské kvalifikace startuje ve čtvrtek 18. ledna v 16:00. Jak by mohl vypadat průběh celého swissu, si můžete vyzkoušet v tomhle simulátoru. Ten vám na základě výsledků vždy nastíní všechny duely. Pro postup je potřeba třikrát vyhrát, šest týmů se dvěma výhrami však bude čekat ještě decider o pět míst.

Zápasové dvojice pro 1. kolo swissu
Skupina A
 Rusko Virtus.pro (1)
 Česká republika SINNERS (9)
 Evropa Natus Vincere (2)
 Dánsko ECSTATIC (10)
 Rusko Cloud9 (3)
 Evropa OG (11)
 Německo BIG (4)
 Polsko Permitta (12)
 Rusko BetBoom Team (5)
 Srbsko Zero Tenacity (13)
 Francie 3DMAX (6)
 Finsko JANO Esports (14)
 Rusko 9 Pandas (7)
 Rumunsko Nexus Gaming (15)
 Portugalsko SAW (8)
 Evropa fnatic (16)
Skupina B
 Evropa MOUZ (1)
 Švédsko EYEBALLERS (9)
 Rusko Team Spirit (2)
 Španělsko Movistar KOI (10)
 Turecko Eternal Fire (3)
 Maďarsko Pera Esports (11)
 Rusko AMKAL (4)
 Estonsko sYnck (12)
 Dánsko Astralis (5)
 Polsko ex-ThunderFlash (13)
 Dánsko Preasy Esport (6)
 Evropa Entropiq (14)
 Rusko Aurora (7)
 Evropa IKLA (15)
 Rusko FORZE (8)
 Dánsko Heroic (16)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.