Přejít k hlavnímu obsahu

League of Legends vládne esportu. Na druhém místě je falešná mobilní verze

Společnost Esports Charts sdílela analýzu nejsledovanějších esportových titulů za rok 2023. Na vrcholu se, podle předpokladů, ukázalo League of Legends. Populární dosáhlo největšího počtu zhlédnutých hodin i top peaku. Druhé místo patří Mobile Legends: Bang Bang, fake verzi LoL na mobilu. Medailové příčky uzavírá franšíza Counter-Strike s verzemi Global Offensive a CS2.
League of Legends vládne esportu. Na druhém místě je falešná mobilní verze
League of Legends vládne esportu. Na druhém místě je falešná mobilní verze
Zdroj: Riot Games (s povolením)/Moonton

590,9 milionu nasledovaných hodin. Takovým číslem se může chlubit esportová divize League of Legends za poslední rok. MOBA od Riot Games patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější elektronické sporty světa. Podle čísel ze začátku letošního roku se pozice League of Legends měnit nebude, ba naopak. Boří se rekordy.

Stříbrnou příčku na žebříčku ESCharts obsadila pro Evropany méně známá hra Moblie Legends: Bang Bang. Mobilní titul je v podstatě neoficiální předělávkou League of Legends, který je populární hlavně v Asii, konkrétně v Indonesii je extrémně oblíbený. To se podepsalo i na celkovém výsledku 530,2 milionu nasledovaných hodin.

Top 3 uzavírá dost možná nejslavnější esportová série historii. Counter-Strike je v esportu už více než dvě dekády a stále patří mezi elitu. V roce 2023 byla finální hodnota ovlivněna jedním chybějícím Majorem. 381,6 milionu hodin ale rozhodně není špatný výsledek pro Valve.

Stejná společnost stojí i za čtvrtým nejpopulárnějším titulem. Dota 2 sice zaostává za konkurenčním League of Legends, na nejlepší pětku ale stačí. 364,1 milionů pro Dota 2. Pátou příčku berou znovu Riot Games, tentokrát s Valorantem - 327,2 milionů nasledovaných hodin.

Nejsledovanější esporty roku 2023
Nejsledovanější esporty roku 2023
: escharts.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).