Přejít k hlavnímu obsahu

Přes 1 milion hráčů! Palworld vládne Steamu a překonal Counter-Strike 2

21. 1. 2024 | 10:40 Gaming
Palworld trhá rekordy. Nejen, že se hra s tématikou pokémonů stala nejprodávanější na Steamu, zároveň se také usadila na vrcholu žebříčku hranosti. V jednu chvíli pařil Palworld více než 1 milion hráčů. Novinka za sebou v historickém maximu nechala i Elden Ring, Baldur's Gate nebo Hogwarts Legacy. Nutno podotknout, že započítáni jsou pouze hráči na Steamu.
Více než milion prodaných kopií! Tolik zaznamenala hra Palworld po prvních 24 hodinách
Více než milion prodaných kopií! Tolik zaznamenala hra Palworld po prvních 24 hodinách
Zdroj: Xbox.com (s povolením)

Za pouhý jeden den od vydání na Twitchi více než 720 tisíc nasledovaných hodin. V peaku přes 1 milion současně hrajících uživatelů na Steamu. 93% pozitivních hodnocení, chvála za všech stran. Palworld je fenomén a slaví obrovský úspěch.

Jedná se o titul s tématikou Pokémonu, přičemž hráči jej rádi nazývají jako „pokémoni se zbraněmi“. Aktuálně neexistuje hra, o které by se ve světě gamingu mluvilo víc. Užívat si ji může i ten, kdo není fanouškem Pokémonu. Palworld lze přirovnat k ARK: Survival Evolved - stavíte, přežíváte, porážíte.

Nemůže pochopitelně chybět sbírání příšer, podobně jako tomu je v Pokémonu. Součástí Palworldu je také multiplayer - s kamarády je přeci jen všechno zábavnější.

Pouhý jeden den od vydání se nová pařba stala také nejprodávanější hrou na Steamu. Ještě zajímavější je ale už zmiňovaný peak - 1 006 400. Aktuálně první místo na Steamu, Palworld za zády nechal Counter-Strike 2, Dota 2 i PUBG. Historicky je Palworld na šesté příčce a dýchá na záda Cyberpunku s 1 054 388 uživatelů.

Běžná cena na Steamu je nastavena na 28,99 €, do 25. ledna platí sleva 10%. Palworld je tedy k dostání za 26,09 €.

Štítky: Palworld, pokémoni, Steam