Přejít k hlavnímu obsahu

Jedinečná šance. Mistři ČR mohou postoupit mezi světovou elitu

22. 1. 2024 | 15:35 Counter-Strike 2 Preview
Díky svému vítězství na posledním MČR se mohou Sampi.Tipsport probojovat až do ESL Pro League. V elitní soutěži už čekají největší světové celky, nejdřív je ale třeba se probojovat kvalifikací. V té se utká šest celků o jediné postupové místo.
Jedinečná šance. Mistři ČR mohou postoupit mezi světovou elitu
Jedinečná šance. Mistři ČR mohou postoupit mezi světovou elitu
Zdroj: PLAYzone

Skupinová fáze evropské kvalifikace do ESL Pro League probíhá jednoduše. V pondělí a úterý čeká Sampi.Tipsport, šampiony posledního MČR, pět BO1 zápasů. Šest celků se utká systémem každý s každým, do play-off postoupí top 4. Nejhorší dva mančafty končí a jejich cesta do EPL, Ligy mistrů Counter-Striku, je ztracená.

Vyřazovací část bude klasický single elimination - kdo prohraje, končí. Na programu jsou ve středu (semifinále) a ve čtvrtek (finále). Všechny špíly budou BO3. Do ESL Pro League 19 postoupí jen ten nejlepší.

Sampi.Tipsport začnou svou cestu v 17:00 zápasem proti ALTERNATE aTTaX. V 18:30 je pak čekají PERA, následně ve 20:00 ukončí první den špílem proti Rebels. Během druhého dne odehrají mistři ČR dva zápasy - od 17:00 proti Viperio a od 18:30 Guild Eagles.

Účastníci (HLTV Ranking):

 Kosovo Guild Eagles (#35)
 Maďarsko PERA (#43)
 Německo ALTERNATE aTTaX (#58)
 Slovensko Sampi.Tipsport (#86)
 Polsko Rebels (#110)
 Evropa Viperio (#219)

Sampi.Tipsport na MČR

ESL Pro League - Liga mistrů Counter-Striku

Jeden z tradičních turnajů Counter-Striku čeká už devatenáctá sezóna. Elita FPS od Valve se proti sobě utká o prize pool 750 tisíc dolarů. Začátek je naplánován na 23. dubna, finále se odehraje 12. května na Maltě.

Celkem se soutěže zúčastní 32 celků z celého světa. 28 jmen už je známých, pouze čtyři místa jsou volná. Pokud se Sampi.Tipsport podaří projít kvalifikací, mohou se utkat s týmy jako FaZe Clan, G2 Esports, Natus Vincere nebo Team Vitality.

Týmy budou rozděleny do čtyř skupin po osmi, hrát se bude systémem triple elimination. Top 4 jde do play-off. Vítěz skupiny jde do čtvrtifinále, druhý tým do RO12. Zbytek postupuje do osmifinále. Play-off už bude single elimination s BO3 zápasy (finále BO5).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).