Přejít k hlavnímu obsahu

Nová sestava, stejné ambice. Entropiq hlásí další útok na zlato

23. 1. 2024 | 09:50 League of Legends Reportáž
Loni nenašel Entropiq v rámci Mastercard Hitpoint Masters přemožitele. Letos organizace věří, že se historie bude opakovat. „Poskládali jsme roster tak, aby uspěl nejenom na domácí scéně, ale konkurenceschopný byl i v Evropě,“ komentuje Entropiq složení nové pětice, která se bude rvát o přední příčky v české nejvyšší soutěži.
Nová sestava, stejné ambice. Entropiq hlásí další útok na zlato
Nová sestava, stejné ambice. Entropiq hlásí další útok na zlato
Zdroj: Entropiq

Kapitánovi týmu Petru „Denyk“ Haramachovi bude jako ADC dělat parťáka 18letý Šimon „Strode“ Povýšil. Mladý hráč v poslední sezoně reprezentoval SINNERS, má už za sebou dva tituly v Challengers soutěži. Teď bude s Entropiq útočit na triumf mezi elitou.

Novým junglerem týmu je 24letý Bulhar Miroslav „Spooky“ Gochev. Kromě úspěchů z několika předních evropských lig i Sigma Cupu má hromadu zkušeností ze zápasů EU/EMEA Masters.

Top lanerem zůstává klidná síla týmu Ondřej „Robocop“ Sklenička a mid lane bude nově patřit 20letému Jakubovi „many“ Tylmanovi z Polska, jenž nese zkušenosti jak z polské Ultraligy, tak EU Masters.

Z Polska pochází taky dvojice koučů – z pozice asistenta se do role hlavního trenéra posunul Jakub „Kiuske“ Wojciechowski, který je s týmem už víc než rok a jemu naopak bude asistenta dělat 25letý Marcin „behave“ Pawlak. Ten roky úspěšně hrál a teď posouvá svoji kariéru o level výš. Navíc, když bude potřeba, naskočí i jako náhradní hráč.

„Dali dohromady hráče, kteří si velmi dobře sedí jak po herní, tak po lidské stránce a věříme, že jsou klíčem k pokračování v dominanci na domácí scéně i prolomení neúspěchu na mezinárodních soutěžích. Vítám v týmu a v klubu nejen všechny nové hráče a přeju jim hodně štěstí do nadcházející sezóny,“ vyjádřil se k nové pětici Pavel „Mozilla“ Klaban, gaming director organizace Entropiq.

Soutěž Mastercard Hitpoint Masters začíná v úterý 23. ledna. Hlavním lákadlem prvního kola je souboj dvou předních česko-slovenských mančaftů. Entropiq vyzve od 18:00 Dynamo Eclot. Zápasy z celé ligy můžete sledovat na Twitch kanále Hitpointu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).