Přejít k hlavnímu obsahu

Rekkles v T1 po třech zápasech bez výhry. Problém ale není na botlane

23. 1. 2024 | 12:10 League of Legends Reportáž
Martin „Rekkles“ Larsson se po konci ve Fnatic a krátké pauze vydal na dosud nevídané dobrodružství. Evropská ikona profesionálního League of Legends se přesunula do Koreji, kde nastoupila do B-týmu nejúspěšnější organizace v historii MOBA hry od Riot Games. Začátek angažmá zatím neprobíhá podle představ - tři zápasy, žádná výhra. Problém ale není na botlane. Top side T1 Esports Academy ztrácí v téměř každém zápase kontrolu a prohrává, co se dá.
Rekkles v T1 po třech zápasech bez výhry. Problém ale není na botlane
Rekkles v T1 po třech zápasech bez výhry. Problém ale není na botlane
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

Je to náročný start do sezóny pro mladou a nezkušenou sestavu T1 Esports Academy. Kromě Rekklese (27 let) jsou všichni na začátku své kariéry. Průměrný věk zbývající čtveřice je 18 let. Hráči teprve nabývají zkušenosti, teď jsou ale pod drobnohledem. Nikdy předtím ještě nebyla korejská Challengers liga tolik sledovaná.

Může za to právě švédská hvězda. Rekkles nejdřív po nepovedeném začátku roku 2023 skončil v týmu Fnatic a rozhodl se přesunou do role supporta. Po několikaměsíční pauze se vrátil, k překvapení všech se ale nepřevlékl do barev jednoho z evropských mančaftů. 27letá legenda nastoupila do akademie T1. Ještě nikdy se (pro západní svět) tak známé jméno v LCK Challengers neobjevilo.

Každý zápas T1 Esports Academy s sebou přináší obří očekávání. Zatím ale vždy skončilo prohrou. B-tým T1 je se skóre 0-3 na posledním místě průběžné tabulky. Nestačil postupně na KDF Challengers, DK Challengers a HLE Challengers. Vždy sebral jednu hru, v součtu BO3 série se ale k vítězství nedostal.

Ve své kariéře často (většinou neprávem) kritizovaný Rekkles ale není důvodem, proč je jeho tým poslední. Botlane se daří, Sin „Smash“ Geum-jae je veliký talent a spolu s evropským supportem je úspěšný. Yoon „Poby“ Sung-won se také drží, problémy většinou pramení z top side T1 Esports Academy.

Moon „Dal“ Jeong-woon a Koo „Guwon“ Kwan-mo jednoduše nehrají dobře. Všechno začíná už nepovedenou early game, lepší to není ani v pozdějších fázích zápasů.

Nic ale rozhodně není ztraceno. Split je dlouhý, tým si musí v netradičním prostředí s evropskou posilou sednout. Náznaky kvality jsou jasné, je však třeba vyladit mezery (především top side) a výhry se začnou načítat. Rekkles už za sebou má rozhodně horší období a může být pro mladé borce cennou oporou.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).