Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport začali parádně! Play-off o ESL Pro League už by jim nemělo utéct

23. 1. 2024 | 14:04 Counter-Strike 2 Preview
Sampi.Tipsport si triumfem na Tipsport MČR CS 2023 zajistili místenku v konferenční části Ligy mistrů Counter-Striku. Po prvním dni mají na kontě dvě výhry a pokud dnes přidají třetí, tak budou mít jistotu vyřazovací části. Postup mezi světovou špičku není vůbec daleko.
Sampi.Tipsport
Sampi.Tipsport
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Šest regionálních šampionů, ale jen jeden postupující celek do 19. sezóny ESL Pro League. Sampi.Tipsport se dostali do vybrané společnosti, kde navíc nejsou do počtu. Nejdůležitější zápasy je však teprve čekají.

Cesta do Ligy mistrů začala porážkou proti ALTERNATE aTTaX z Německa. Následně ale Sampi.Tipsport pokořili RMR tým Pera Esports i polskou sestavu Rebels Gaming, díky čemuž se vyhoupli do čela tabulky.

Ze šesti týmů postoupí do Single Elimination play-off nejlepší čtyři. A právě čtyři celky mají po prvním dni stejnou bilanci dvou výher a jedné prohry. Zamíchat kartami ještě chtějí Rebels, Viperio už je ze hry venku.

Pro stoprocentní jistotu musí Sampi.Tipsport na úvod úterního programu porazit právě Viperio, v jehož řadách najdeme českého hráče Jana „pandi7o“ Holáka. V pondělí však nevyhrálo ani jeden zápas.

Na závěr skupinové fáze se Sampi v 18:30 postaví Guild Eagles, největšímu favoritovi konferenční části. Mělo by jít o ideální předehru na následné play-off, které ve středu a ve čtvrtek určí jeden postupující tým.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.