Přejít k hlavnímu obsahu

23 milionů korun za herní předmět? To je málo, chci dvojnásobek, říká jeho vlastník

24. 1. 2024 | 11:40 Counter-Strike 2 Gaming
Minulý týden spatřil světlo světa jeden dlouho očekávaný skvost. Na nejvzácnější kosmetickou úpravu AK-47 ve zbrusu nové kondici se čekalo více než deset let! První nabídky šplhají do desítek milionů korun, ale majitel chce stále víc. Může tak jít o nejdražší prodej v historii.
AK-47 | Case Hardened
AK-47 | Case Hardened
Zdroj: Valve / ZeusperCS

Komunita konečně může v klidu spát. Šťastlivci s přezdívkou icbx11 se po dlouhých letech podařilo pokořit mizivou pravděpodobnost na otevření takového klenotu. Řeč je totiž o AK-47 | Case Hardened s nejlepším patternem 661, který pro svůj vzhled nese přezdívku „jizva“. Tenhle jeden kus je však nejen ve zbrusu nové kondici, ale také má na sobě StatTrak! Právě díky této kombinaci je jediným předmětem svého druhu.

Až do minulého pondělí byl jen legendou a životním snem všech obchodníků a sběratelů, spekulace o jeho existenci přitom kolovaly dlouhou dobu. Tradovalo se, že někdo tento skin vlastní již dlouhou dobu, avšak nikdy se jím nepochlubil. Ať už se příběh za takovým skvostem ukrývá jakýkoliv, tak nyní veřejně známe prvního skutečného majitele. Svět se o existenci skinu dozvěděl díky registraci na oblíbené platformě Buff.

Za nejhodnotnější Counter-Strike skin byl dlouho považovaný nůž Karambit | Case Hardened s patternem 387 a kondicí zbrusu nový. Jeho majitel odmítl nabídku ve výši 1,2 milionu euro (v té době zhruba 1,5 milionu dolarů). Vzhledově podobné AK-47 jeho šťastný vlastník mohl prodat za jeden milion dolarů, nabídku ale odmítl a výkupní cenu stanovil na dvojnásobek. 46 milionů korun za jeden herní předmět zní neuvěřitelně!

Zdroj: @icbx11
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.