Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS oslavili narozeniny stylově. Vybojovali si postup do play-off EUPL

27. 1. 2024 | 15:34 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS si nadělili parádní dárek ke svým čtvrtým narozeninám. Právě 27. ledna totiž v roce 2020 začala cesta hříšníků na poli Counter-Striku, který je v současnosti jedinou zastoupenou hrou v řadách organizace. Přesto jim stále dělá radost, stejně jako ve dnešní oslavný den.
Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport CS:GO Bratislava
Max „SHOCK“ Kvapil na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

European Pro League už není obyčejnou „ESL Pro League z Wishe“, protože organizátorům se daří s každou sezónou lákat zvučnější a zvučnější jména. Tentokrát mezi účastníky nechybí zástupce nejlepší světové třicítky, postupující týmy na RMR nebo SINNERS. Česká sestava přijala pozvánku do EUPL vůbec poprvé.

Hříšníci byli umístěni do skupiny A, kde jim dělá společnost trojice světoznámých organizací. Ani to ale zkušenou pětici nezastavilo, ba naopak. Poháněni zklamáním z nezdaru v uzavřené RMR kvalifikaci na první CS2 Major neztratili SINNERS ani mapu a naprosto suverénně jako první tým postoupili do play-off.

Na úvod hříšníci zatočili s MOUZ NXT, Oldřich „PR“ Nový byl na trojnásobné české mistry krátký. Hladkou cestu do vyřazovacích bojů dnes dodláždili triumfem proti Švédům z GODSENT. Výhru na Nuke diktovala stoprocentní CT strana, na soupeřovu Infernu se zase mohli spolehnout na parádní útočnou polovinu.

SINNERS nyní budou čekat, jak dopadnou ostatní skupiny. V „áčku“ se o druhé postupové místo utkají TSM a GODSENT, nabitou konkurenci ale najdeme i jinde. Favoritem skupiny B jsou ECSTATIC, v „céčku“ chce na vítěznou vlnu konečně najet organizace BLEED a ve skupině D mají nůž na krku Preasy a Entropiq.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.