Přejít k hlavnímu obsahu

Nebezpečná závislost. Hráč potřebuje otevírat balíčky, v EA FC utratil přes 80 tisíc korun

30. 1. 2024 | 14:21 EA SPORTS FC 24 Gaming
Balíčky ve fotbalových hrách od EA Sports jsou pro firmu stojící za titulem největším zdrojem příjmů. Ročně tak přijde společnost na desítky miliard korun. Hráči si totiž mohou kupovat balíčky za reálné peníze, někteří investují opravdu podstatné částky. Jeden takový svůj problém sdílel s uživateli na sociálních sítích. Podle svých slov utratil za čtyři měsíce v EA Sports FC 24 přes 80 tisíc korun.
Nebezpečná závislost. Hráč potřebuje otevírat balíčky, v EA FC utratil přes 80 tisíc korun
Nebezpečná závislost. Hráč potřebuje otevírat balíčky, v EA FC utratil přes 80 tisíc korun
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)/EA Sports

Závislost na otevírání beden a balíčků ve videohrách se podobá gamblingu. Šance na „výhru“ některé hráče obrovsky táhne a nutí je utrácet desítky tisíc korun. Teď není řeč o profesionálních esportovcích, kteří se hraním EA FC 24 živí. Do pasti může spadnout kdokoli. A pak je za jeden ročník schopen utratit nehorázné částky.

Investujete reálné peníze do balíčků v FC 24?

Ne, neutratím ani korunu
60% (87 hlasy)
Ano, ale držím se pod 1 000 Kč
22% (32 hlasy)
Ano, každý rok utratím minimálně několik tisíc
18% (27 hlasy)
Celkem hlasů: 146

Přes 80 tisíc korun utratil jeden hráč ze Švédska. „Neudělejte stejnou chybu jako já,“ varuje další na sociálních sítích. Podle svých slov je závislý na FC pointech, které pak může utrácet za balíčky. Řešení je podle diskutujících jediné.

„Musíš úplně přestat hrát tuto hru. Ničí ti to život. Pravděpodobně kromě peněz jsi závislý na návalu dopaminu při otevření balíčku jako narkoman,“ radí jeden z uživatelů Redditu. A ostatní s ním souhlasí.

Investovat peníze do balíčků v EA FC 24 se opravdu nevyplatí. Jen málokdy získáte kartu, kterou si přejete. Za několik měsíců navíc přejdete na další ročník fotbalové hry a jede se od začátku. Veškerá investice je pryč.

FIFA Point Addiction: £3k spent and nothing to show for it. Please don’t make the same mistake as me
byu/jeesprr inEASportsFC
EA Sports FC 24 (ilustrační foto)
Štítky: EA Sports FC 24
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).