Přejít k hlavnímu obsahu

Změna IGL Dynamu Eclot prospěla. Porazili NIP a jsou v TOP 16 kvalifikace na IEM!

30. 1. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhá evropská kvalifikace na Intel Extreme Masters v čínském Chengdu má výraznou českou a slovenskou stopu. Do pátého kola to dotáhli reprezentanti hned šesti různých týmů, přežít celý první den nakonec dokázalo jen Dynamo Eclot spolu s Matúšem „MATYS“ Šimkem.
forsyy a kreaz
forsyy a kreaz
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Nekonečné otevřené kvalifikace po těch na Major pokračují v bojích o IEM Chengdu. Čeští a slovenští hráči v prvním turnaji nejdále dokráčeli do TOP 32, na cestě přitom získali parádní skalpy. Ondřej „endru“ Hampl v polském mixu porazil BLEED, ENTERPRISE šokovali ENCE a UNiTY přešli například přes Alliance.

Likvidace slavných jmen pokračovala také ve druhé evropské kvalifikaci. V hlavní roli: Dynamo Eclot. Po prvotních nezdarech nové sestavy došlo ke změně in-game leadera, což okamžitě přineslo své ovoce. Rasmus „kreaz“ Johansson vystřídal Davida „forsyy“ Bílý, který se již naplno soustředí na roli snipera.

Náročná cesta pavoukem začala hladkými výhrami nad Critical Push (13:3), FORTIS (13:6) a onliners5 (13:7). Práva zkouška však přišla až posléze. DNE se postavili Ninjas in Pyjamas, které však přemohli! Na mapě Overpass triumfovali 13:11 a vyřadili slavnou organizaci. Pro postup do druhého dne nicméně potřebovali ještě jednou zvítězit. Známý švédský celek Metizport však porazili 13:6, když forsyy zářil jako superstar.

Od průchodu do uzavřené části nyní Dynamo Eclot dělí tři výhry. V 18:00 vyzve Sprout, následně by ho čekal vítěz duelu Nemiga vs. 9 Pandas. Největším favoritem jejich části pavouka je francouzská sestava 3DMAX.

Do druhého dne prošel také Matúš „MATYS“ Šimko, jehož fnatic budou dnes pokračovat proti 500. Jedná se o největší jméno spodní poloviny pavouka, které chce navázat na úspěšné přiblížení k prvnímu CS2 Majoru.

Dvě kola od postupu do druhého dne skončil zbytek pomyslné česko-slovenské výpravy. Všichni bohužel shodně skončili v TOP 64 fázi. Nejvíce musí vyřazení mrzet SINNERS, kteří bohužel ztratili vedení 6:0.

Vyřazení potkalo také Sampi.Tipsport, jenž nestačili na Insilio. Do stejné části to dotáhl Simon „KWERTZZ“ Horák s TSM a Martin „zur1s“ Sláma se svým m1xem. Všechny oči jsou nyní upřeny na DNE a MATYSe.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.