Přejít k hlavnímu obsahu

Posílali ji do kuchyně, pak pro ně byla děv*ou. Profesionál z NAVI byl zděšen chováním hráčů k ženám

31. 1. 2024 | 14:50 Counter-Strike 2 Komentář
Doba sice pokročila, něco ale v gamingu zůstává stále stejné. Obtěžování žen je nejen v Counter-Striku veliký problém, který se často neřeší dostatečně. K osvětě se nyní pokusil přispět profesionál Justinas „jL“ Lekavicius z NAVI, který byl při poslechu herní komunikace na účet jeho snoubenky naprosto znechucen.
Hráčky to v gamingu mohou mít těžké
Hráčky to v gamingu mohou mít těžké
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

„Nejdříve jí nadávali, že na tak vysoký rank ji dostal někdo jiný, pak ji posílali do kuchyně, následně už pro ně byla děv*a a skončilo to výhružkami znásilnění. Množství takových lidí mě šokovalo, jsem nepředstavitelně znechucen,“ podělil se na sociálních sítích se zkušenostmi své přítelkyně Justinas „jL“ Lekavicius.

„Jako profesionální hráčka ti děkuji, že na problém upozorňuješ,“ reagovala česká sniperka Miley. „Rády si s tvou snoubenkou někdy zahrajeme, sexistické zprávy v chatu pak aspoň můžeme číst všechny společně,“ dodala.

Hráčky často musí počítat s tím, že na schopnostech reálně nezáleží. Mnohdy mohou mít nejlepší výsledky z celého týmu, když se ale něco nepovede, bude jim to automaticky dáváno za vinu. Obtěžování, nadávky nebo ponižování jsou pro ženy ve hrách denní chléb. Osvěta je potřeba.

Nadávky od dětství

Bohaté zkušenosti s nadávkami a obtěžováním ve hrách má také Jayde „jaydee“ Slabosz. Australská hráčka Counter-Striku na sociálních sítích sdílela své strašné zážitky.

„Když jsem to poprvé zažila online, bylo mi dvanáct let. Když mi bylo patnáct, tak si někdo vytiskl mou fotku z LAN a udělal s ní něco nepopsatelného a pak ji nahrál na web. Ta fotka se stala virální. Zneužívání, se kterým se jako ženy v herním průmyslu denně setkáváme, je nepřijatelné,“ přidala se do konverzace Jayde Slabosz

Hráčky to v gamingu mohou mít těžké