Přejít k hlavnímu obsahu

Chci jednou být jako on, obdivuje hráč T1 legendárního Fakera

3. 2. 2024 | 11:00 League of Legends Rozhovor
Jen málokdo měl takové štěstí, aby mohl přes tři roky nasptupovat ve stejném týmu jako Lee „Faker“ Sang-hyeok, nejslavnější hráč esportové historie. 27letý Korejec je inspirací pro desítky, možná stovky milionů hráčů po celém světě. Výjimkou není ani Ryu „Keria“ Min-seok, Fakerův kolega z T1. „Jednou chci být jako on,“ nechal se slyšet support úřadujících mistrů světa v rozhovoru pro Ashley Kang z Korizon Esport.
Chci jednou být jako on, obdivuje hráč T1 legendárního Fakera
Chci jednou být jako on, obdivuje hráč T1 legendárního Fakera
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Na konci roku 2020 byl talentovaný 18letý support z DRX představen jako nejnovější posila T1. Ryu „Keria“ Min-seok nastoupil bok po boku nejlepšího a nejúspěnějšího hráče League of Legends všech dob - Lee „Faker“ Sang-hyeok. Za poslední tři roky se z dvojice stali výborní spoluhráči a především přátelé.

Keria byl v posledních letech mnohými považován za top supporta světa a Fakerova nástupce. Často zaznělo jméno korejského hráče v debatě o největší hvězdě League of Legends. Sám Keria si však je vědom, že od Fakera jej ještě dělí hodně.

„Stále si lámu hlavu nad tím, jak si Faker i po takové době dokáže udržet svou výjimečnost a přístup. Než jsem debutoval, myslel jsem si, že to také dokážu jako on. Ale teď, když jsem to sám zkusil, už vím, že taková úroveň konzistence není snadná. I já chci být jednou jako on,“ obdivoval Keria svého zkušeného kolegu z T1.

„Teď, když už s ním několik let žiju, se od něj hodně učím. Vidím, jak to všechno zvládá. Takže jestli to bude možné, jestli budu mít štěstí a budu tvrdě pracovat, tak bych se mohl jednou dostat blízko k jeho levelu,“ doufá Keria.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).