Přejít k hlavnímu obsahu

Boje světové špičky o Spodek Arénu startují. Frozen a STYKO jsou v jedné skupině

3. 2. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Preview
První fáze IEM Katowice je u konce a okamžitě začíná druhá. Ve skupinové fáze se už do akce přidá kompletní světová špička, která bude bojovat o postup do věhlasné Spodek Arény. Vítěz každé skupiny zamíří přímo do semifinále, na další dva týmy bude čekat čtvrtfinále.
IEM Katowice
IEM Katowice
Zdroj: ESL

Ve skupině A najdeme tři zástupce nejlepší světové desítky. Zatímco FaZe Clan a Natus Vincere jsou jasnými aspiranty na výhru skupiny, tak Complexity se na BLAST Premier Spring ukázali v prachbídné formě. Kromě outsiderů jménem Rebels Gaming se o nikom nedá říci, že by se s ním v boji o postup vyloženě nepočítalo. Veřejnost se těší především na zázračné dítě Danila „donk“ Kryshkovetse z týmu Spirit, slovenští fanoušci zase budou spolu s Davidem „frozen“ Čerňanským přát Martinu „STYKO“ Stykovi.

Z hlediska světového žebříčku je mnohem více napěchovaná skupina B. Co jméno, to pojem. Vedle hned pěti zástupců elitní světové desítky zde totiž najdeme další dvě organizace, které se v ní ještě nedávno nacházely mnoho měsíců v řadě. Už první kolo tak ukáže, kdo jak na tom aktuálně je. Podle překvapivých výsledků Play-in části se i o této části turnaje říci, že se již od začátku může stát nevyzpytatelnou a zamotanou. Favoritem na postup do semifinále je Team Vitality, kterému by nejvíce měli konkurovat G2 Esports.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.