Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen si poprvé zahraje ve Spodek Aréně! Nadále září i zázračné ruské dítě

5. 2. 2024 | 09:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupinová fáze IEM Katowice má před sebou poslední dva dny. Ve hře o play-off zůstává čtrnáct týmů, z nichž dva už mají jistotu čtvrtfinále. Program pokračuje dnes od 13:30.
frozen a donk
frozen a donk
Zdroj: ESL Gaming

Doposud nejdelší den letošního turnaje IEM Katowice začal jednoznačnou výhrou GamerLegion nad Monte. Janusz „Snax“ Pogorzelski byl na domácí půdě nezastavitelný, stejně jako sniper Frederik „acoR“ Gyldstrand. Monte si dnes o přežití v turnaji zahrají proti Cloud9, kteří ve třímapovém bijáku nestačili na MOUZ. Na třetí mapě jim přitom chyběla jediná sekunda k vítězství, následné prodloužení ale MOUZ zvládli. Skupině B bude z většiny patřit pondělní hrací den, do akce se v Lower Bracketu vrací Team Vitality.

Přesuňme se do „áčka“, kde se nachází dva slovenští hráči. Jejich osudy jsou bohužel opačné. Apeks se rvali s Natus Vincere statečně, ale Martin „STYKO“ Styk už si balí kufry na cestu domů. David „frozen“ Čerňanský se oproti tomu může těšit na bouřlivé publikum v zaplněné Spodek Aréně. FaZe Clan na třech mapách udolal parádně hrající Eternal Fire a má jistotu play-off. Ve hře ale stále je přímá místenka do semifinále. O ní si FaZe zahrají v úterý proti týmu Spirit, v jehož barvách dominuje mladičký Danil „donk“ Kryshkovets.

Nedělní výsledky:

Pondělní program:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.