Přejít k hlavnímu obsahu

Zastavte někdo to zvíře! Donk zničil také FaZe Clan a Spirit jsou v semifinále IEM

6. 2. 2024 | 18:37 Counter-Strike 2 Reportáž
Dokáže někdo najít recept na největší vycházející talent současnosti? Na IEM Katowice to zatím vypadá, že nikoliv. Danil „donk“ Kryshkovets s ledovým klidem zničil FaZe Clan a dotáhl svůj tým do semifinále. David „frozen“ Čerňanský začne svoji cestu play-off v pátečním čtvrtfinále.
Danil „donk“ Kryshkovets
Danil „donk“ Kryshkovets
Zdroj: ESL Gaming

Od Danila „donk“ Kryshkovetse se čekalo mnohé. Přesto dokáže zápas od zápasu nadále překvapovat, jakým způsobem nebojácně ničí jednoho světového soupeře za druhým. Spirit si po NAVI a Complexity pochutnali také na FaZe Clanu. Ten se prezentuje v parádní formě, na donka byl ale přesto krátký.

Výhra ruského týmu se začala rodit na Mirage. Po slabší T straně však začal donk zářit a za obranu již byl nezastavitelný. Naplno se pak ukázal na soupeřově picku. Mapu Nuke odstartoval 20 killy za CT stranu, celkově nasbíral skóre 27-9 a s dechberoucím K/D ratiem 3.00 dovedl Team Spirit přímo do semifinále.

17letý donk se doposud ukázal pouze na online turnajích a menších offline akcích, kde z nejlepší světové desítky potkal jen Virtus.pro. V Katovicích ale ukazuje, že svoji hru umí přenést také na nejvyšší úroveň. Ve všech pěti dosavadních zápasech byl nejlepším hráčem, do červených čísel se nedostal ani na jedné mapě.

Komunita drzému Rusovi vyčítá, že je až přehnaně útočný, když využívá cizího jazyka a na soupeře křičí vulgarismy, jimž ale nikdo nerozumí. Dokresluje to však jeho dravou image, ve hře je totiž nezastavitelný a na jeho agresivní zatím neumí nikdo reagovat. Uvidíme, jak si o víkendu poradí s bouřlivým publikem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.