Přejít k hlavnímu obsahu

Šestiletý chlapec streamuje Counter-Strike. Poráží soupeře a chystá kariéru v esportu

7. 2. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 Příběh
O mladé a mechanicky zdatné hráče nebyla v Counter-Striku nikdy nouze. Každá generace posouvá individuální úroveň o stupeň výše, problémem nevybroušených drahokamů však bývá jejich zakomponování do týmové hry. Jeden tatínek se tak rozhodl učit svého syna už od 6 let.
Šestiletý hráč Counter-Striku
Šestiletý hráč Counter-Striku
Zdroj: Adil „ShaLun“ Sovetov

Spousta slavných organizací kromě svých hlavních týmů čím dál více pracuje s mládeží, do kterých nabírá nadějné hráče, jenž často chodí teprve na základní školu. Takovými juniorkami prošli Valeriy „b1t“ Vakhovskiy, Danil „donk“ Kryshkovets, Ilya „m0NESY“ Osipov Kryshkovets nebo téměř celá aktuální sestava MOUZ. Všichni tito hráči jsou produkty výborné práce s mladými nadějnými hráči uvnitř akademií.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Budoucím adeptem ambiciózních projektů může být Adil „ShaLun“ Sovetov. Jde totiž o teprve šestiletého chlapce z Kazachstánu, jehož zápasy živě vysílá jeho táta Alim na platformě Twitch.tv. Na začátku možné esportové kariéry ho vede takovým způsobem, že mu dokonce založil fanpage, kde má již nyní přes 20 tisíc fanoušků a na TikToku sbírá miliony přehrání. Podle herního projevu byste si netipli, že je mu pouze 6 let.

Reakce na hraní střílečky jsou samozřejmě polarizované. Vše je ale na výchově, Alim nenechává svého syna hrát nikdy více než dvě nebo tři hodiny. Je totiž pravdou, že mnoho současných hvězd poprvé ke Counter-Striku přičichlo v podobném věku, jen živě nevysílaly své zápasy. Otec chlapce hlídá v každém přenose, protože jinak by byl kanál zabanován kvůli příliš nízkému věku tvůrce. Uvidíme, kam to jednou dotáhne.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.