Přejít k hlavnímu obsahu

Zastavte donka! IEM Katowice se dohrají na novém patchi, kdo se utká o titul?

9. 2. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Preview
Velké, a hlavně nečekané updaty zamíchaly kartami před play-off prvního velkého turnaje roku. I když se spekulovalo o tom, že jeden tým byl proti hraní na nejnovějším patchi, tak se nakonec všichni účastníci shodli a páteční čtvrtfinále před bouřlivým publikem tak vypukne na aktuální verzi. Uvidíme, jak se hráči poperou s praveným, potažmo vylepšeným chováním hry.
HooXi vs. karrigan
HooXi vs. karrigan
Zdroj: ESL (Adela Sznajder)

Play-off začne zápasem se slovenskou účastí. FaZe Clan postoupil ze druhého místa skupiny A, a tak vyzve postupující celek z Lower Bracketu skupiny B – G2 Esports. Hned na úvod vyřazovací části tak dojde na reprízu předloňského finále, které si dobře pamatuje hned sedm z deseti hráčů současných sestav.

Před vyhlášeným polským publikem se bude chtít ukázat David „frozen“ Čerňanský, který cílí na svou první trofej v dresu FaZe. Ve skupinové fázi patřil mezi nejlepší střelce, obří stage ale přinese úplně jiné prostředí. G2 naopak spoléhají na své dvě největší hvězdy, zbytek týmu poslední měsíce individuálně zaostává.

Vítěz prvního pátečního čtvrtfinále v sobotu vyzve MOUZ, kteří senzačně opanovali skupinu B.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Ve druhé polovině pátečního programu to ale v katovickém kotli bude vřít o poznání více. Polsko má ze všech zemí vůbec nejvíce zástupců v play-off, něco takového domácí scéna nepamatuje. Místní fanoušci tak povolávají každé hlasivky, aby přijeli podpořit ENCE: zázrak v čele s Dánem Lukasem „gla1ve“ Rossanderem.

ENCE na turnaji získali skalpy Astralis, Vitality a G2, k žádnému podceňování tak už dojít nemůže. Ve čtvrtfinále se postaví proti Falcons, jejichž sestavu tvoří většina bývalé skvadry finské organizace. Střetnutí to bude tak skutečně pikantní! Po pomalejším začátku se přitom ani nečekalo, že Sokoli do play-off doletí.

Na spodní straně pavouka v semifinále čeká Team Spirit. Všichni už se těší na Danila „donk“ Kryshkovetse!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.