Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalista Arsenalu pomohl ke comebacku v profesionálním zápase Counter-Striku

8. 2. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Oleksandr Zinchenko není jen úspěšným fotbalistou, ale také dobrým hráčem Counter-Striku. Svoji druhou vášeň dokonce před dvěma měsíci proměnil v profesionální debut. Ten si dnes zopakoval v ještě prestižnějším turnaji, za technickými problémy sužovaného hráče jeho esportové organizace naskočil proti ambicióznímu týmu BLEED. A byl klíčovým hráčem!
Oleksandr Zinchenko
Oleksandr Zinchenko
Zdroj: Depositphotos (s povolením)

O víkendu pomohl k výhře Arsenalu nad Liverpoolem, dnes si Oleksandr Zinchenko zahrál profesionální utkání v Counter-Striku. Tomu říkáme zábavný dvojí život! Loni si „Zina17“ založil herní organizaci Passion UA a jelikož je sám aktivním volnočasovým hráčem, tak je pro případy nouze aktivním náhradníkem týmu.

Sestava mladých talentů využila dnes podruhé jeho služeb. Eduard „zeRRoFIX“ Petrovskyi měl technické potíže a za mapu a půl nasbíral prachbídné skóre 3-20. Za stavu 8:13, 0:9 tak hráči povolali svého šéfa do na první pohled ztraceného zápasu proti BLEED, týmu postavenému s těmi nejvyššími cíli. A začal comeback!

Oleksandr Zinchenko
Oleksandr Zinchenko
Foto: Passion UA

I ve virtuálním světě Counter-Striku se ukázalo, že ukrajinští borci se nikdy nevzdávají. Passion UA už neměli co ztracit a po napojení Zinchenka se vyburcovali ke srovnání stavu. Druhou mapu pak následně zvítězili v prodloužení. Velká škoda jenom je, že příběh nemá šťastnou tečku. Třetí mapu již BLEED dokázali vyhrát.

Levý bek Arsenalu přesto ukázal, že se v zápasech oblíbené FPS hry neztratí. Od hráče s FACEIT levelem 9 se samozřejmě nedá očekávat, že sám vyhraje celý zápas, ale proti profesionálům, kteří hraním tráví celé dny, se jednoduše neztratil. Celkově nasbíral skóre 22 zabití a 26 úmrtí. Takového šéfa by si přál každý tým.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.