Přejít k hlavnímu obsahu

Žiju si svůj sen. Slovenská hvězda slaví postup do finále IEM Katowice!

10. 2. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Jak před semifinálovým zápasem IEM Katowice pravil Helvijs „broky“ Saukants, tak FaZe Clan porazil MOUZ 2:0 a David „frozen“ Čerňanský si zahraje o svůj první titul v novém angažmá! Před zaplněnou Spodek Arénou budou FaZe favoritem, ať už vyzvou Falcons nebo Team Spirit.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: FaZe Clan

David „frozen“ Čerňanský posílil FaZe Clan loni v prosinci a hned s týmem postoupil do finále BLAST Premier World Final. Tehdy byl ale Team Vitality proti tomu, aby si slovenská hvězda prožila ten nejlepší možný start do nové kariérní etapy. FaZe ale pokračují v parádních výkonech a vybojovali si další příležitost.

Na IEM Katowice je to právě Čerňanský, kdo je na tom z aktuální světové dvojky statisticky nejlépe. Před čtvrtfinále proti G2 Esports v rozhovoru uvedl, že s herními pozicemi, které ve FaZe obsadil, má jen ve svých rukou, jak se mu bude dařit. A jak můžeme krásně vidět, ostřílený Slovák si na serveru skutečně věří.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

FaZe Clan je sestavou čtyř hvězd a jednoho z nejkvalitnějších in-game leaderů historie. Každý zápas tak může rozhodovat někdo jiný. Své chvíle si v semifinále proti MOUZ vybral Håvard „rain“ Nygaard, za kterým se s podobným skóre a ratingem seřadili všichni tři další úderníci. Jejich palebné síle se těžko konkuruje.

MOUZ na úvodní mapě Nuke byli bez šance, FaZe devětkrát úspěšně prostoupili obranu svého soupeře a po změně stran jej pouze dorazili. Jednoznačně působil také Ancient, kde se ale MOUZ ještě zvládli vzchopit. Z 2:11 se dostali na 11:12, ale ten nejdůležitější krůček pro přežití v turnaji udělat nedokázali a s IEM se loučí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.