Přejít k hlavnímu obsahu

Esports Manager 2024: Herní simulátor pro všechny esportové nadšence

16. 2. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Gaming
Vždycky jste si říkali, jak by bylo úžasné, kdyby pro esport vznikla propracovaná hra ve stylu Football Manageru? Další pokus přijde v letošním roce, a na první pohled vypadá úžasně! S vývojáři připravovaného titulu jsme se dohodli na mediální spolupráci, takže se v budoucnu můžete těšit na zajímavý obsah a informace o tom, jak pokročil vývoj a kdy se chystá vydání.
Oficiální grafika
Oficiální grafika
Zdroj: Esports Manager 2024

S nejnovějším manažerským počinem přichází nezávislé studio Neurona Games. Aktuálně se soustředí na Counter-Strike, ale po vydání slibují vývojáři přidání další her, jako Dota 2 nebo VALORANT. Nepůjde přitom o jediný podobný titul, která se letos chystá. Ve druhém kvartálu vyjde také MOBA Esport Manager 24.

V připravovaném titulu s názvem Esports Manager 2024 se zhostíte role šéfa esportové organizace. Starat se budete o finanční blaho týmu, na vybírat budete své hráče i strategie do zápasů. Velkou devízou tohoto simulátoru má být licencovaný obsah. Veřejnosti však není jasné, jestli na něj budou mít vývojáři práva.

Manažerský titul ze světa esportu má neuvěřitelný potenciál, letošní pokusy nejsou zdaleka prvními ve svém oboru. Všechny předchozí ale neuspěly, jako například oficiální LoL Esports Manager, který zůstal dostupný pouze v Číně. Kvalitní a plně licencovaný titul se může stát Football Managerem herního odvětví.

PLAYzone uzavřel se studiem Neurona Games mediální partnerství a projektu se pokusí pomoci s databází českých a slovenských hráčů a týmů, aby jejich data byla co nejpřesnější. Věříme, že i díky tomu může hra uspět! Více o připravovaném titulu se dozvíte přímo na Steamu, podpořit vývoj pak můžete na Patreonu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.