Přejít k hlavnímu obsahu

Další milionový hoch se loučí. Sampi chystají na novou sezónu ještě jednu posilu

12. 2. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Přestup
Po dnešním dni už z původního projektu milionových hochů zůstane poslední pilíř. Sampi.Tipsport se loučí s Michalem „T4gg3D“ Vrzalem, jeho další kroky jsou neznámé.
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Michal „T4gg3D“ Vrzal zakončil své první profesionální angažmá na vrcholu. 19letý hráč, který se ještě na začátku roku 2022 pouze zlepšoval na platformě FACEIT, dokázal se Sampi.Tipsport loni v listopadu otočit finále Tipsport MČR CS. Vždy působil tiše, ale po posledním killu z něj vše opadlo a vytryskl gejzír radosti.

Před dvěma lety na něj Sampi vsadili jako na neznámého, ale vysoce nadějného mladíka. Nestal se sice dalším Davidem „frozen“ Čerňanským, který by byl od prvního dne tahounem a odrazil se z domácího působiště do světa, ale během necelých dvou letech byl vždy důležitou součástí novopečených mistrů ČR.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

O možném konci Vrzala se poprvé spekulovalo již před největším Counter-Strike úspěchem historie Sampi. Kvůli nemoci nefiguroval na soupisce týmu před Tipsport MČR CS a šuškalo se, jestli dres organizace ještě někdy oblékne. Záskok Marcela „bestch“ Križana byl však jen dočasný a T4gg3D mohl napsat zlatou tečku.

„Na tento rok a půl strávený společně se budeme navždy dívat jako na ten, který jsme zakončili na naprostém vrcholu i díky tobě a tvým schopnostem. Ty se ukázaly právě na posledním MČR v Brně, kdy jsi všem dokázal, že i neznámý kluk z Faceitu může dokázat čehokoliv, co si kdy mohl přát. Ať už tě osud zavede kamkoliv, tak ti budeme navždy fandit a kdo ví, třeba se naše cesty ještě někdy střetnou,“ zní v rozlučkovém příspěvku organizace.

Na domácí trh se dostává další hráč vysokých kvalit. Pokud se ještě někdo rozhodne postavit zbrusu nový a konkurenceschopný kádr, neměl by 19letého riflera opomínat. T4gg3D se může pokusit také o návrat do FACEIT Pro League, kterou krátce po podpisu v Sampi jednou ovládl. Mezi světovou elitou aktuálně chybí.

Po listopadovém příchodu Jindřicha „ZEDKO“ Chyby tak Sampi.Tipsport chystají ještě jednu posilu. Na rozmanitém trhu se nabízí hned několik variant, vzhledem k začátku sezóny by ale neměli příliš otálet.

Aktuální složení Sampi.Tipsport:

 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Slovensko Tomáš „fino“ Bebjak
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba

 Česká republika Jakub „bfull“ Kokoška – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.