Přejít k hlavnímu obsahu

Pohroma! Vycházející hvězdě ukradli pas, přijde tak o největší turnaje kariéry

12. 2. 2024 | 18:20 Counter-Strike 2 Příběh
Deni „dea“ Ediev se od loňského roku snaží prosadit na severoamerické scéně. S týmem timbermen se dokázal kvalifikovat na dva prestižní turnaje, oba však bude donucen vynechat.
Deni „dea“ Ediev
Deni „dea“ Ediev
Zdroj: PGL Esports

Na tenhle moment dlouhé roky čekal, nakonec si jej ale nebude moci vychutnat. Deni „dea“ Ediev byl nejlepším hráčem svého týmu v kvalifikacích na BLAST Premier Showdown i PGL Major: NA RMR, přesto nebude moci ukázat své dovednosti světu. S cestováním má totiž útrum kvůli kráděži cestovního pasu.

Ediev patří mezi mladé naděje severoamerické scény, týmu timbermen (dříve Badass Gaming) dodal úplně jinou herní energii. Nikoho by nepřekvapilo, kdyby brzy dostal laso od slavnějších organizací. Doposud se však pouze jedinkrát ukázal na offline turnaji, když na Fragicago 2023 vypomáhal sestavě BOSS.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Především regionální finále v boji o Major pro něj mohlo být vstupenkou na světovou mapu. Ukázat se mohl proti Casperu „cadiaN“ Møllerovi, Håkonu „hallzerk“ Fjærlim či Gabrielu „FalleN“ Toledovi, místo toho bude sedět doma a jen zoufale čekat na svůj nový pas. Ruské úřady mají na vystavení nového až tři měsíce.

Timbermen především svým triumfem v kvalifikaci na BLAST Premier Showdown prokázali, že mohou být novou americkou nadějí. Místo toho ale padnou do role absolutních outsiderů. Namísto dey se na obou turnajích představí Adam „nbgee12“ Zanzoul, pokud se tedy nestane zázrak a pas si vyslouží přednostně.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.