Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtá česká organizace v bojích o Major. Kdo reprezentuje ENTERPRISE?

14. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Akvizice polské sestavy přišla pro ENTERPRISE v nejlepší možný čas. Mladá sestava si zahraje o postup na Major, kde by se v případě úspěchu ukázala druhá česká organizace v historii. O něčem takovém vždy snili eXtatus či SINNERS, jen samozřejmě s domácími sestavami.
Nová sestava ENTERPRISE
Nová sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE

Pod křídla ENTERPRISE přišla sestava v čele s Mateuszem „TOAO“ Zawistowskim nepřímou cestou z organizace ThunderFlash. Právě kapitán a nejstarší člen týmu je přitom jediný, kdo se ke zbytku pětice přidal až po koncoročním odchodu z dosavadního působiště. Ukazuje se však, že někdo jako on týmu chyběl.

Koho dále v sestavě najdeme? Nejdéle se na scéně pohybuje Patryk „Demho“ Tomaszewski, spolu s Sebastianem „fr3nd“ Kuśmierzem vloni stříleli za Let Us Cook a ještě dříve se potkali v Pompa Teamu. Zbylí dva mladíci, Wojciech „bajmi“ Strzelczyk a Mateusz „ex1st“ Witman, spolu hrají už dokonce třetím rokem.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Sestava bez organizace pod názvem ex-ThunderFlash v kvalifikaci šokovala konkurenci. V otevřených bojích uspěla na první pokus, když skolila fnatic a ve finále dokonce KOI udělila pověstného kanára 13:0. Proti stejnému celku uspěla také v uzavřené části, dále porazila Auroru a sYnck. Nestačila pouze na Astralis.

Nyní už ale k žádnému podcenění dojít nemůže, v tak pokročilé fázi bojů o Major se s žádným vyloženě slabým celkem nepočítá, hovořit se maximálně dá o roli outsidera. V HLTV žebříčku jsou ENTERPRISE druhým nejníže postaveným týmem skupiny A, na kontě totiž letos mají pouze zápasy v Major kvalifikaci.

Vysílací program prvního dne:

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.