Přejít k hlavnímu obsahu

S1mple do Cloud9? Omyl. Nepřidám se ke čtyřem ruským hráčům, řekl rezolutně

14. 2. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Komentář
Návrat Oleksandra „s1mple“ Kostylieva se blíží. Ukrajinská superstar dala najevo svou radost z posledních updatů a po Majoru by opět ráda usedla za monitory na velkých stage. Celá komunita hned začala spekulovat, jestli zůstane v NAVI či se poohlédne jinam. Hodně se přitom mluvilo o možném přestupu do Cloud9, ale tento scénář rychle smetl ze stolu samotný hráč.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: BLAST Premier

Oleksandr „s1mple“ Kostyliev nebyl v zářích reflektorů od října loňského roku, když se na základě vlastního požadavku nechal po dlouhých sedmi letech posadit na lavičku v NAVI. Podle rozhovoru během IEM Katowice to ale vypadá, že se trojnásobný držitel ocenění nejlepšího hráče roku vrátí do hry po Majoru.

Jelikož je aktuálně hlavní hvězdou NAVI sniper Igor „w0nderful“ Zhdanov, nabízí se pro s1mpla buďto změna role, nebo přesun do jiného mančaftu. Velký smysl by komunitě dával přesun do Cloud9, kteří hrají bez primárního snipera, navíc by nemusel komunikovat v angličtině a dobře zná jádro celého týmu. Jenže...

Na Ukrajině nadále probíhá válečný konflikt a nevraživost vůči Rusku je stále vysoká. Zkušený hráč tak v nedávném rozhovoru pro ukrajinskou platformu Players pronesl celkem jednoznačné prohlášení: „Nikdy bych nepřešel do Cloud9, když jsou tam čtyři ruští hráči. Zdá se mi, že by to měl pochopit každý Ukrajinec.“

Svými slovy naráží na Sergeje „Ax1Le“ Rykhtorova, Denise „electroNic“ Sharipova, Ilju „Perfecto“ Zalutskiyho a kapitána Kirilla „Boombl4“ Mikhaylova. Nic na jeho slovech nemění ani fakt, že s třemi posledními jmenovanými zažil nejlepší část své kariéry, když společně ovládli PGL Major ve Stockholmu.

Je jasné, že s1mple zaujímá vůči hráčům z nepřátelské země tvrdší postoj. Hned po začátku konfliktu totiž ve Spodek Aréně prohlásil, že „všichni moji ruští spoluhráči byli skvělí „ a „politika do esportu nepatří“.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.