Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední updaty jsou super! Po Majoru se chci vrátit, hlasí GOAT Counter-Striku

12. 2. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Komentář
Šokující zpráva, která přišla znenadání na konci října minulého roku, otřásla celým světem Counter-Striku. Ukrajinská superstar a jeden z nejlepších hráčů všech dob, Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, se rozhodl dát si pauzu od profesionálního hraní. Po více jak třech měsících to však vypadá, že se jeho návrat nezadržitelně blíží. Není přitom jasné, v jakém dresu se vrátí.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: ESL Counter-Strike

První prestižní turnaj roku 2024 je minulostí. IEM Katowice 2024 ovládl Team Spirit s bezkonkurenčním Danilem „donk“ Kryshkovetsem ve svých řadách. Na turnaji se však ukázal netradičně v roli diváka i samotný GOAT Counter-Striku Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, čehož organizátoři využili na rozhovor.

Ukrajinská hvězda nebyla po vydání CS2 spokojená se stavem hry, vše se ale začíná měnit k lepšímu. „Cítím, že poslední update CS2 je prozatím ten nejlepší, který Valve vydalo,“ prohlásil s1mple a na základě toho oznámil svůj plánovaný návrat. „Doufám, že po Majoru v Kodani se vrátím na profesionální scénu,“ dodal. Ve vzduchu však stále visí jedna otázka. Vrátí se proslulý sniper do Natus Vincere, nebo posílí jiný elitní tým?

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

V kádru NAVI se totiž ujal nový dedikovaný sniper Ihor „w0nderful“ Zhdanov, jehož by byla škoda po krátké době nahradit. Nabízela by se tak role sekundárního odstřelovače a hybrida. V minulosti uměl s1mple čarovat i s puškami. Smlouvu s organizací má nadále platnou a pokud by chtěl odejít, tak může jít o nejdražší přestup v historii. Přesto není pochyb, že by zájem o služby hráče s1mplova kalibru by byl doslova enormní.

Velký smysl by mohl dávat přestup do Cloud9, kteří hrají bez primárního AWP, navíc by se s1mple mohl opět spojit se svými bývalými parťáky. Spousta fanoušků si dokáže s1mpla představit i po boku Davida „frozen“ Čerňaského ve FaZe Clanu, pokud by chtěli nahradit Helvijse „broky“ Saukantse. Období po Majoru vždy přinese mnoho nečekaných přesunů, proto máme další důvod, proč se těšit na šampionát v Kodani.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.