Přejít k hlavnímu obsahu

Přehřívá se vám počítač? Hráči si musí dávat pozor na ohnivé mravence!

15. 2. 2024 | 16:15 Lifestyle
Pokud se vám přehřívá počítač, nemusí to být nutně chyba softwaru. Uživatel Redditu upozornil na to, že ohniví mravenci, kteří se vyskytují převážně na území USA a Austrálie, mohou útočit na grafické karty počítačů. Po infikaci termální pasty přestane působit a grafický procesor se začne přehřívat.
Přehřívá se vám počítač? Hráči si musí dávat pozor ohnivé mravence!
Přehřívá se vám počítač? Hráči si musí dávat pozor ohnivé mravence!
Zdroj: Yahoo/Flickr

Poslední dobousi nejeden gamer na internetu stěžoval na mravence, kteří „požírají“ jejich tepelné podložky a termální pastu a zvyšují tím teplotu celého herního setu. Uživatel Thejus_Parol o tomto tématu otevřel na Redditu menší diskuzi, protože se přesně s takovým problémem potkal.

Thejus podrobněji popisuje, co všechno mravenci v jeho počítači způsobili a jak útočí především na grafickou kartu, která se následně přehřívá.

Ačkoliv je po invazi mravenců termální pasta na první pohled v pořádku, zdání klame. U grafického procesoru došlo k poškození tepelných podložek paměti a Thejus také vysvětluje, že po vyčištění a aplikaci repelentu se mravenci opět vrátili.

Situací, jako je tato, se v minulosti na internetu objevilo více. Dle dostupných informací přitahuje tyto mravence z čeledi Formicidae elektrické pole. Nezaměřují se tak pouze na grafické karty, ale i na jiná elektrická zařízení. Nejvíce se tento typ mravenců vyskytuje v USA a Austrálii. 

Ants are eating my gpu
byu/Thejus_Parol inpcmasterrace