Přejít k hlavnímu obsahu

Z Tipsport MČR na vrchol světa. MATYS je jedinou výhru od postupu na Majoru!

15. 2. 2024 | 20:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Matúš „MATYS“ Šimko je jediný krok od splnění velkého snu. S týmem fnatic dokázal porazit AMKAL a před sebou má dvě šance na postup na PGL Major. Nenechte si ujít jeho životní zápas, který od 12:00 budeme vysílat živě na Twitch kanále PLAYzone. Emoce potečou proudem nejen u tohoto zápasu, ale i ve zbytku dne s ENTERPRISE a Davidem „frozen“ Čerňanským v akci.
Matúš "MATYS" Šimko v dresu fnatic (první zprava)
Matúš "MATYS" Šimko v dresu fnatic (první zprava)
Zdroj: fnatic

S pokročilejším průběhem skupiny A se diváci na evropském RMR dočkávají stále vyrovnanějších zápasů. Všichni vědí, že tady jde o hodně! Jedním takovým příkladem bylo počínání fnatic, kteří nejtěsnějším možným rozdílem porazili AMKAL. Dokonat parádní pokus o comeback naopak nedokázali ENTERPRISE.

Na řadu už přišli také první BO3 série. O vůbec první postupové místo na PGL Major si zahrál David „frozen“ Čerňanský, FaZe ale nestačili na G2. Nikola „NiKo“ Kovač a spol. mají spolu s Virtus.pro jisté místenky na šampionátu v Kodani, zatímco frozena s bilancí čeká čtvrté kolo, stejně jako Matúše „MATYS“ Šimka.

Na opačném konci startovního pole se bukureštské studio společnosti PGL se dvěma týmy také nadobro rozloučilo. Velkým zklamáním byly především výkony Ninjas in Pyjamas, se kterými naprosto jednoznačně zatočili SAW a nyní mají spoustu času na změny v sestavě. Sbohem dal také tým Into The Breach.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Výsledky třetího kola:

Zápasy čtvrtého kola:

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.