Přejít k hlavnímu obsahu

Čech v evropské top 3? Fnatic se v pátek postaví proti MAD Lions KOI

16. 2. 2024 | 13:00 League of Legends Preview
LEC je zpátky. Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends bude trochu netradičně pokračovat v pátek, kdy se proti sobě v souboji o finále dolní části pavouka utkají Fnatic a MAD Lions KOI. O postup do top 3 si zahraje i český midlaner Marek „Humanoid“ Brázda. Vítěz série se postaví v sobotní sérii proti BDS.
Čech v evropské top 3? Fnatic se v pátek postaví proti MAD Lions KOI
Čech v evropské top 3? Fnatic se v pátek postaví proti MAD Lions KOI
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Fnatic už mají dávno jistotu toho, že zažijí nejlepší zimní split. Začátek loňské sezony se totiž slavné organizaci absolutně nevydařil, teď je start nového roku o poznání podařenější. S top 4 se ale Marek „Humanoid“ Brázda a spol. rozhodně nehodlají spokojit. Fnatic chtějí vyhrávat.

V cestě za titulem jim aktuálně stojí tři překážky. Tou první jsou MAD Lions KOI. Většinově španělská sestava s polským midlanerem už se s Fnatic v play-off Winter Splitu jednou utkala, konkrétně v prvním kole upper bracketu. Tehdy se mančaft s českou hvězdou radoval z čistého vítězství 2:0.

Teď se bude hrát BO5, týmy tak k vítězství a postupu potřebují vyhrát tři hry. Kdo bude úspěšný, podívá se do finále lower bracketu, kde už čekají BDS. Ve velkém finále pak mají jisté místo G2 Esports.

Další program play-off LEC:

Pátek 16. února (17:00), lower bracket

  • Fnatic - MAD Lions KOI

Sobota 17. února (17:00), finále lower bracketu

  • BDS - vítěz FNC/MAD

Neděle 18, února (17:00), grand finále

  • G2 - vítěz finále lower bracketu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).