Přejít k hlavnímu obsahu

Na tohle byl MATYS krátký. Portugalci zakončili nezastavitelnou jízdu postupem

17. 2. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Fnatic nedokázali ani na druhý pokus proměnit nadějnou pozici ve vysněný postup a prozatím jim PGL Major uniká. Před poslední nadějí, Last Chance Qualiferem, ale mají o čem přemýšlet.
Matúš „MATYS“ Šimko na Elisa Masters Espoo
Matúš „MATYS“ Šimko na Elisa Masters Espoo
Zdroj: fnatic

Fnatic si díky skalpům AMKAL a BetBoom zajistili dvě možnosti na postup do Kodaně. Obě si však nechali protéct mezi prsty. Ani dnes nedokázali navázat na předchozí výkony a upínají se na Last Chance Qualifier.

Portugalskému týmu SAW před dvěma lety unikl historický postup na Major o dvě setiny sekundy. Všichni hráči tehdejší sestavy si však svůj sen letos splnili, když ve čtvrtém a pátém kolo postoupili na úkor fnatic.

    Tipsport CS Winter
    Tipsport CS Winter
    Foto: PLAYzone

    Na sobotní duel pátého kola bude chtít tým Matúše „MATYS“ Šimka hodně rychle zapomenout. Na první mapě padl 5:13 a po první polovině mapy druhé se schylovalo k debaklu. Pět čestných bodů alespoň uhráli.

    SAW ze skóre 0-2 ve swissu povstali jako bájný Fénix z popela. Bilanci v průměru čtyř prohraných kol na mapu si udrželi i v rozhodujícím duelu. MATYS byl opět nejlepším hráčem svého týmu, na to se ale nehraje.

    Zápasy pátého kola:

    PGL Major na Twitchi PLAYzone
    PGL Major na Twitchi PLAYzone
    Foto: PLAYzone
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.