Přejít k hlavnímu obsahu

Známe prvních osm účastníků prvního CS2 Majoru. Nechybí hvězdný Slovák

17. 2. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
První část finálních regionálních bojů je u konce, PGL Major zná první osmičku kvalifikovaných týmů ze starého kontinentu. Dalších devět poznáme v následujících dnech, než se dostanou na řadu ostatní regiony. Kompletní obsazení vstupu do nové éry budeme zná na začátku března.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: FaZe Clan

Jako první si účast na PGL Majoru vybojovali G2 Esports a Virtus.pro. Oba prošli skupinou A evropského RMR bez jediné porážky, když si v duelech o postup poradili s FaZe Clanem a Natus Vincere. Ani tito velcí favorité však nezaváhali, když si pro postup dokráčeli jen o kolo později s bilancí tří výher a jedné prohry.

Spolu s nimi ve čtvrtém kole uspěli také KOI, kteří využili papírově snadnějšího losu. Především pro portugalské hráče jde o historický úspěch. O den později je navíc doplnili bývalí kolegové hrající za SAW. Dle očekávání, ale až v rozhodujícím pátém kole, postoupili Eternal Fire. Osmičku uzavírá tým AMKAL.

    Tipsport CS Winter
    Tipsport CS Winter
    Foto: PLAYzone

    Všem dnům konec ale není ani v táborech fnatic, BetBoom a 9 Pandas. Tohle trio bude čekat na odehrání skupiny B, po které se všechny vyřazené týmy s bilancí 2-3 utkají o dodatečný sedmnáctý evropský slot v Last Chance Qualifieru. V nekompromisním pavouku si nikdo nesmí dovolit žádné další zaváhání.

    Největšími poraženými jsou Ninjas in Pyjamas, získaný čas však mohou využít na přestavbu kádru. Velké zklamání panuje také u Falcons, kteří ještě před týdnem hráli v play-off IEM Katowice. Zopakovat senzaci se nepodařilo Into The Breach, postupovou bránu neprorazili ani 3DMAX a česká organizace ENTERPRISE.

    PGL Major na Twitchi PLAYzone
    PGL Major na Twitchi PLAYzone
    Foto: PLAYzone
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.