Přejít k hlavnímu obsahu

G2 znovu vládnou Evropě. Tempo králů LEC nezvládl ani oficiální stream

19. 2. 2024 | 10:00 League of Legends Reportáž
Zimní split LEC je u konce. Nejlepším evropským týmem v League of Legends jsou znovu G2 Esports. Ve finálové sérii sice prohráli první hru, v následujících třech špílech ale nezakopli a vyhráli 3:1. MAD Lions KOI končí na druhé příčce, což je pro novou sestavu veliký úspěch. Zimní top 3 uzavírají BDS.
G2 znovu vládnou Evropě. Tempo králů LEC nezvládl ani oficiální stream
G2 znovu vládnou Evropě. Tempo králů LEC nezvládl ani oficiální stream
Zdroj: Riot Games (s povolením)

V první hře ukázali MAD Lions KOI, že stejně jako jejich soupeř dokáží se svým výběrem šampionů překvapit. S Yasuem, Zacem a Oriannou vytvořili ohromně silnou trojici, která zneškodnila jakékoli šance G2 Esports na úspěch.

Do druhého dějství už ale nastoupili králové Evropy v tradiční formě. Naprosto zničili výrazně obměněnou sestavu MDK. Nexus byl zničen po 28 minutách, stejný počet killů měli na svém kontě G2 Esports. V třetí hře svou bilanci ještě vylepšili na 31 zářezů.

Čtvrtý mač byl znovu o něco vyrovnanější. David „Supa“ Martínez García se svým Varusem zabíjel všechno, co viděl, v jednu chvíli se pyšnil skóre 9-1. Ani to ale na vítězství nestačilo.

Midlaner a topař MAD Lions KOI totiž neměli vůbec dobrou hru. Varus byl pro G2 snadnou kořistí, a když se vypořádali s ním, zbytek MDK už byl minimální překážkou. Martin „Yike“ Sundelin si dokonce připsal pentakill, to však fanoušci na oficiálním streamu neviděli - několik minut před koncem série nastaly technické problémy a diváci museli rychle naskočit ke co-streamerům.

G2 slaví třetí vítězství z posledních čtyř splitů LEC. Šanci na další úspěch budou mít za tři týdny. Jarní split LEC začíná 9. března.

Finální pořadí zimního splitu LEC:

  1. G2 Esports
  2. MAD Lions KOI
  3. Team BDS
  4. Fnatic
  5. SK Gaming
  6. Team Vitality
  7. Team Heretics
  8. GIANTX
  9. Rogue
  10. Karmine Corp
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).