Přejít k hlavnímu obsahu

Selhání znamená radikální řez kádrem. NIP se chystají ponechat jen dva hráče

19. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Ninjas in Pyjamas už v minulosti nepostoupili na několik Majorů, od vzniku HLTV žebříčku se ale nikdy nestalo, že by vypadli mimo nejlepší třicítku. Tenhle moment pravděpodobně nastane dnes večer, když na EU RMR nevyhráli jediný zápas a rozloučili se jako první ze všech.
Daniel „djL“ Narancic
Daniel „djL“ Narancic
Zdroj: BLAST Premier

Několik dní před nejdůležitější kvalifikací první poloviny roku vydalo vedení NIP vyjádření, že se chce se začátkem roku 2025 vrátit na špici a pro tento cíl bude vyhledávat nové hvězdy, které by mohly sestavu posílit. Současnému kádru však svým prohlášením naložili ještě větší tlak, jenž hráčům nijak nepomohl.

Ninjas in Pyjamas nestačili nejtěsnějším možným rozdílem na Eternal Fire a AMKAL, ve vyřazovacím duelu proti SAW si naopak ani neškrtnuli. Šlo sice o tři celky, které si vybojovaly postup, ale na to se historie ptát nebude. Výkonnostně NIP zklamali a získali si spoustu času na důkladné zamyšlení nad možnými změnami.

Podle zdrojů HLTV.org by v sestavě měli zůstat jen dva současní hráči. Několik na sobě nezávislých zdrojů HLTV potvrdilo, že dánské duo Kristian „k0nfig“ Wienecke a Patrick „es3tag“ Hansen, mladý ukrajinský sniper Daniil „headtr1ck“ Valitov a hlavní trenér Daniel „djL“ Narancic už nyní byli posazeni na lavičku.

Hlavou týmu zůstává Alejandro „ALEX“ Masanet, který by tak mohl dostat šanci si postavit pětici podle svých představ. Současně by to ale znamenalo, že se organizace nechce vrátit ke švédskému konceptu, a to i přesto, že se po necelých sedmi letech stále počítá s Fredrikem „REZ“ Sternerem, nejlepším hráčem NIP.

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.