Přejít k hlavnímu obsahu

Boje o postup na světový šampionát vám i tento týden přinášíme živě na Twitchi

19. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Cesta na historicky první CS2 Major vede přes regionální kvalifikace. Jejich finálová část započala minulý týden v evropské skupině A, jež určila prvních osm postupujících do Kodaně. Stejný počet poznáme i po následujících čtyřech dnech. Na programu je skupina B, na kterou se opět můžete těšit v oficiálním česko-slovenském vysílání na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Účastníci EU RMR B
Účastníci EU RMR B
Zdroj: PLAYzone

Na šestnáct účastníků EU RMR B čeká pětikolový swiss. První hrací den naservíruje celkem šestnáct BO1 zápasů, po kterých už bude dobře vidět, kdo v jaké formě přijel do Bukurešti. Čtveřice týmů se dostane před brány postupu, zatímco kvarteto na opačném konci pořadí si už další zaváhání nebude moci dovolit.

Vstup do turnaje je tak velice důležitý, jak ukázala skupina A v minulém týdnu. „Béčko“ má své hlavní favority, ale také celou řadu ambiciózních sestav, které mají kvality na postup. Do Kodaně se však může dostat pouze osmička vyvolených, na konci týdne uvidíme radostné úsměvy i obličeje plné tekoucích slz.

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone

Nasazeným týmem číslo jedna jsou Vitality, kteří budou chtít zapomenout na Katovice hned v prvním kole, kdy je čeká repríza finále posledního CS:GO Majoru. Hodně se očekává od katovických šampionů Spirit, Danil „donk“ Kryshkovets už se připravuje na ENCE. Vysokou pozici brání také MOUZ a Monte, začátek turnaje ale nestihne nemocný Viktor „sdy“ Orudzhev. Místo něj naskočí Jack „Gizmy“ von Spreckelsen.

Slovenští fanoušci už vyhlížejí Martina „STYKO“ Styka, který s týmem Apeks usiluje o svůj pátý Major v kariéře. Jejich cesta začne proti OG, vychutnat si tento duel můžete samozřejmě na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Pokud ukáží svůj maximální potenciál, tak mezi žhavé kandidáty na postup patří také Cloud9, Astralis, a Heroic. Složení uzavírají Preasy Esport, Guild Eagles, ECSTATIC, PERA Esports a Nexus Gaming.

Vysílací program prvního dne:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.