Přejít k hlavnímu obsahu

Handicapovaný gamer ovládá hry ústy. Drží hned dva světové rekordy

19. 2. 2024 | 16:33 Gaming
Držitel dvou světových rekordů ve Fortnite a dost možná nejlepší hráč videoher, který používá k ovládání svá ústa. I tak je možné popsat handicapovaného hráče a streamera RockyNoHands. Internet si ho oblíbil poté, co ukázal svůj nadupaný skill v zabíjení nepřátel v různých střílečkách, přičemž Fortnite a Call of Duty: Warzone jsou jeho nejoblíbenější. Svoji cestu dokumentuje na svém YouTube kanále.
RockyNoHands je držitelem dvou světových rekordů ve Fortnite
RockyNoHands je držitelem dvou světových rekordů ve Fortnite
Zdroj: guinnessworldrecords.com

Rocky „RockyNoHands“ Stoutenburgh, který je původem z Detroitu v Michiganu, je invalidní hráč, který se stal téměř hvězdou internetu. Jeho zdravotní stav mu nedovoluje hrát rukama, tak si našel alternativu v podobě úst.

I přes tuto překážku je jedním z těch lepších hráčů, kteří se ve střílečkách nacházejí. A jeho videa to jen potvrzují.

Kde na světě vidíte člověka, který se snaží zachránit kůži v Call of Duty a drtí jednoho protihráče za druhým v Platině 1,“ popisuje Rocky video, ve kterém zabíjí nepřátele v kompetitivní hře v Call of Duty.

Hlavním pomocníkem pro Rockyho je zařízení Quad StickSoučástí jeho setupu jsou také Xbox Adaptive Controller a joystick. Funkce svých zařízení popisuje RockyNoHands v tomto videu.

Rocky se s handicapem nenarodil. Život mu změnila až vážná nehoda, při které si poranil krční páteř. Nic ale nevzdal a v současné době je držitelem hned dvou světových rekordů ve hře Fortnite (nejvíce výher a killů v jedné hře pomocí úst). „Jsem nejlepší na světě v hraní videoher pusou! Tyhle rty jsou smrtící,“ dodal Rocky.

Zdroj: YouTube.com